Obavijesti

Sport

Komentari 4

Dinamo Kijev prošao usprkos porazu, igrao samo Vukojević

Dinamo Kijev prošao usprkos porazu, igrao samo Vukojević
1

Dinamo Kijev hrvatskih reprezentativaca Nike Kranjčara i Ognjena Vukojevića izborio je natjecanje po skupinama u Ligi prvaka preko leđa Borussije Mönchengladbach...

VIDEO

U uzvratu 4. pretkola Lige prvaka Dinamo je u Kijevu izgubio od Borussije Mönchengladbach s 2-1, ali kako je u prvom susretu slavio u gostima s 3-1, prošao je dalje.

Dovela se momčad Jurija Sjomina u vrlo neugodnu situaciju u uzvratu budući je u 78. minuti susreta zaostajala 2-0 autogolom Yevhena Khacheridija i golom Juana Aranga. U tim trenucima Borussiji je falio još jedan gol za prolaz i bacili su sve karte u napad, no Brown Ideye je u 88. minuti zatresao mrežu bundesligaškog sastava i odveo Dinamo u najelitnije klupsko nogometno natjecanje.

Ognjen Vukojević u igru je ušao na početku drugog poluvremena i u 65. minuti je kažnjen žutim kartonom. Niko Kranjčar je odgledao cijeli susret s klupe.

U Ligu prvaka idu i Celtic, moskovski Spartak, rumunjski Cluj i Lille.

Celtic je slavio na svom Parkheadu s 2-0 protiv Helsingborga i tako s ukupnih 4-0 izborio natjecanje po skupinama. Golove za "Bhoyse" zabili su Gary Hooper i Victor Wanyama.

Cluj je potvrdio 2-1 pobjedu na gostovanju kod Basela s minimalnom 1-0 pobjedom na domaćem travnjaku, a jedini gol na susretu zabio je Pantelis Kapetanos u 20. minuti. U Baselu mogu žaliti za nerealiziranim jedanaestercem Alexandera Freija iz 42. minute.

Spartak je na gostovanju u Istanbulu kod Fenerbahçea obranio 2-1 pobjedu iz Moskve odigravši 1-1. Ferreira da Silva Ari doveo je Spartak u vodstvo već u 6. minuti iz neposredne blizine, dok je gostima nadu vratio Moussa Sow u 69. minuti. Fenerbahçe je do kraja pokušao doći do gola koji bi ih odveo u produžetke, ali bez uspjeha.

U utakmici Lillea i Kopenhagena igrao se produžetak budući su 90 minuta u oba dvoboja završila s identičnih 1-1. U 105. minuti Melo je donio Lilleu Ligu prvaka.

Kvalifikacije za Ligu prvaka, play-off, uzvratne utakmice:

Celtic - Helsingborg 2-0 (Hooper 30), ukupni rezultat 4-0

Cluj - Basel 1-0 (Kapetanos 20), 3-1

Dinamo Kijev - Borussia Mönchengladbach 1-2 (Ideye 88 / Khacheridi 70-ag, Arango 78), 4-3

Fenerbahçe - Spartak 1-1 (Sow 69 / Ari 6), 2-3

Lille - FC Kopenhagen 2-0

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 4

VIDEO

Pozadina drame u Dinamu: Evo koliko bi Jakiroviću trebao platiti, koliko košta Kovač...
BURAN DAN U MAKSIMIRU

Pozadina drame u Dinamu: Evo koliko bi Jakiroviću trebao platiti, koliko košta Kovač...

Plus+ Za prvu navijačku želju treba platiti odštetu, iako ne trenira nikoga. Niko Kovač Bobanov je favorit, već je vodio trojicu dinamovaca. Nakon dva najteža poraza u povijesti Lige prvaka, jedan je trener dobio otkaz, drugi nije

ANKETA Tko bi trebao preuzeti Dinamo nakon otkaza Jakiru?
VRUĆA STOLICA

ANKETA Tko bi trebao preuzeti Dinamo nakon otkaza Jakiru?

Neki bivši treneri "modrih" trenutačno su zauzeti, drugi pak slobodni, a u kombinacijama se spominje i angažman Nike Kovača. Pitali smo vas tko bi trebao voditi Dinamo u nastavku sezone
Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!
ČUDO ZAGREBA

Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!

Kada treba, da se Danci ne ponadaju, digne se Srna, provuče se Glavaš, povuče Klarica, a onda Dibirov dvaput kazni Aalborgovih 7 na 6 preko cijelog terena. Hat-trick u 65 sekundi!