Obavijesti

Sport

Komentari 75

Dinamo je na korak od play-offa Lige prvaka! Čeka se još Real...

Dinamo je na korak od play-offa Lige prvaka! Čeka se još Real...

Kopenhagen se oprostio od titule u Danskoj pa ako Borussia Dortmund ne osvoji Ligu prvaka 1. lipnja, Dinamo će sljedeću sezonu u Ligi prvaka krenuti od play-offa, a ne od drugog pretkola, kao što je bio slučaj prethodnih godina

VIDEO

Dinamova europska sezona svake godine počinje već u srpnju. Odmah na samom početku sezone, bez pravih utakmica i praktički direktno s priprema, 'modri' se odmah moraju upustiti borbu za Ligu prvaka i milijune eura koje donosi plasman u isto natjecanje. 

Pokretanje videa...

Zagreb: Konferencija za medije GNK Dinamo uoči uzvratne utakmice finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa između Rijeke i Dinama 01:39

Unatoč sjajnim rezultatima u Europi posljednjih godina, hrvatski prvak svake sezone mora se probijati kroz žrvanj napornih kvalifikacija. Klub sanja što lakši put do grupne faze najelitnijeg klupskog natjecanja, a sljedeće sezone bi se to konačno moglo i ostvariti. Dinamovci bi prvi put sezonu mogli započeti u play-offu Lige prvaka!

Zagreb: Susret Dinama i Rijeke u prvoj utakmici finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa

Prvi uvjet je zadovoljen, osvojili su naslov prvaka, a sada se mora poklopiti još samo jedna stvar. Jedan od uvjeta je bio da Slavia Prag ne smije osvojiti češko prvenstvo, što je i ispunjeno proteklog vikenda kada je Sparta osigurala naslov. Drugi uvjet je da Kopenhagen ne smije biti prvak Danske, a u utorak su se iznenađujućim porazom od Aarhusa (3-2) u 33. kolu oprostili od titule pa će se u posljednjem kolu za naslov boriti Brondby i Midtjylland.

I Slavia i Kopenhagen imaju veći europski koeficijent od Dinama pa je bilo jasno da ne smiju biti prvaci ako 'modri' žele u play-off. Na radost navijača hrvatskog prvaka, to se na kraju i dogodilo!

Kako bismo Dinamo sljedeće sezone gledali u doigravanju Lige prvaka, mora se poklopiti još samo jedna stvar. Borussia Dortmund ne smije 1. lipnja osvojiti najelitnije klupsko natjecanje! Kako u finalu igra protiv Real Madrida, najuspješnijeg kluba u povijesti ovog natjecanja, to je itekako ostvarivo. Neće Luka Modrić igrati samo za šesti 'klempavi' trofej, već i za svoj Dinamo. 

ARHIVA - Split: 11. kolo Prve Hrvatske nogometne lige, GNK Dinamo - HNK Hajduk

Prvacima Hrvatske bi ovakav rasplet donio nekoliko beneficija. Prvo, osigurali bi nastup u skupinama Europske lige, a igrali bi i dvije utakmice za plasman u Ligu prvaka. Drugo, europska sezona bi "modrima" započela tek 20. ili 21. kolovoza, umjesto 23. ili 24. srpnja u slučaju da krenu od drugog pretkola Lige prvaka pa bi igrači imali puno više vremena za odmor jer bi i pripreme počele kasnije. Treće, Dinamu bi pripalo zagarantiranih cca 15 milijuna eura za igranje playoffa Lige prvaka i (najmanje) skupina Europske lige. 

Zagreb: Utakmica između Dinama i Osijeka u 34. kolu SuperSport HNL

Kako god, to je rasplet kojeg svi iščekuju u Maksimiru, a ako Real ne osvoji Ligu prvaka, Dinamo će svoj europski put opet započeti od drugog pretkola. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 75

VIDEO

Dinamo sazvao hitan sastanak o sudbini Jakirovića. Kandidat za trenera je i Niko Kovač!?
DRAMA U MAKSIMIRU

Dinamo sazvao hitan sastanak o sudbini Jakirovića. Kandidat za trenera je i Niko Kovač!?

Hoće li Jakirović nastaviti voditi momčad, nakon dva posrtaja (1-1 s Rijekom, 0-1 protiv Hajduka) i blamaže u Münchenu? Kuloari spominju da bi ga Niko Kovač mogao naslijediti

ANKETA Tko bi trebao voditi Dinamo? Ovi su treneri dostupni
PROMJENA ILI NE?

ANKETA Tko bi trebao voditi Dinamo? Ovi su treneri dostupni

Neki bivši treneri "modrih" trenutačno su zauzeti, drugi pak slobodni, a u kombinacijama se spominje i angažman Nike Kovača. Pitali smo vas tko bi trebao voditi Dinamo u nastavku sezone
Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!
ČUDO ZAGREBA

Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!

Kada treba, da se Danci ne ponadaju, digne se Srna, provuče se Glavaš, povuče Klarica, a onda Dibirov dvaput kazni Aalborgovih 7 na 6 preko cijelog terena. Hat-trick u 65 sekundi!