Obavijesti

Show

Komentari 1

Desetak glumaca sudjelovalo je u akciji pošumljavanja hrastove šume nedaleko grada Otoka

Desetak glumaca sudjelovalo je u akciji pošumljavanja hrastove šume nedaleko grada Otoka
2

Sudionici 31. Festivala glumca koji se održava u Vukovarsko-srijemskoj županiji, sudjelovali su i u akciji 'Posadi drvo koje život znači'

VIDEO

Desetak glumaca, sudionika 31. Festivala glumca koji se održava u Vukovarsko-srijemskoj županiji sudjelovalo je u petak u akciji pošumljavanja 'Posadi drvo koje život znači' u dijelu nekadašnje hrastove šume nedaleko grada Otoka koja je prošlog ljeta uništena u orkanskom nevremenu.

Marko Cindrić trči maraton od Zagreba do Siska: Cilj je pomoći udrugama i pučkoj kuhinji
Marko Cindrić trči maraton od Zagreba do Siska: Cilj je pomoći udrugama i pučkoj kuhinji

Predsjednik Hrvatskog društva dramskih umjetnika (HDDU) Ivica Pucar rekao je da je bio šokiran razmjerima nevremena koje je lani pogodilo taj dio Hrvatske, a sad moraju ujediniti snage i pokušati obnoviti uništenu šumu. Tajnik HDDU-a Marko Gregur rekao je da će glumci simbolično posaditi nekoliko stotina sadnica hrasta lužnjaka.

- Naravno da nas nema toliko da u potpunosti obnovimo ovo područje, ali važna je poruka koju želimo odaslati o važnosti povratka slavonske šume u prijašnje stanje - poručio je rekao je Gregur, ističući da je to priča koja se tiče cijele naše domovine.

Voditelj Podružnice Uprave šuma Vinkovci Krasnodar Sabljić pohvalio je akciju članova HDDU-a, dodavši da će Hrvatske šume biti podrška svima koji im se žele pridružiti u obnovi stradale šume.

- Ovo je srce Spačvanskog bazena sa šumom hrasta lužnjaka starom 140 godina i spremni smo obnoviti svako uništeno stablo. Sada sadimo mlade sadnice u kojima će uživati nadam se naši unuci i praunuci - kazao je Sabljić.

Dvojnik Jasona Momoe: 'Žene me napadaju na ulici dok sam vani sa svojom suprugom...'
Dvojnik Jasona Momoe: 'Žene me napadaju na ulici dok sam vani sa svojom suprugom...'

Po njegovim riječima, na lokaciji Čistine na kojoj su glumci sadili mlade sadnice hrasta lužnjaka orkansko nevrijeme prošle je godine u samo petnaestak minuta uništilo u potpunosti šumu na oko 180 hektara šumske površine. Za pošumljavanje će biti potrebno oko milijun sadnica.

- To imamo, ali ćemo trebati još puno više. To će trajati godinama, ali morat ćemo bit ustrajni radi naraštaja koji dolaze iza nas - rekao je Sabljić.

Akcija HDDU-a nosi podnaslov 'Glumci sade daske koje život znače', pokazujući koliko je šuma bitna svima, posebice tamošnjim ljudima. Po riječima potpredsjednice HDDU-a Perice Martinović drvo znači život u svakom smislu riječi, pa i glumcima koji igraju na kazališnim daskama. 

- Ponosni smo da se možemo uključiti u ovu akciju i doprinesemo obnovi ove šume hrasta lužnjaka - kazala je Martinović.

POGLEDAJTE VIDEO: NOVA EPIZODA SERIJALA 'ŠTO TE MUČI?'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO