Obavijesti

Sport

Komentari 49

Čudesni Kikanović zabio je za produžetak, pa i za slavlje BiH!

Čudesni Kikanović zabio je za produžetak, pa i za slavlje BiH!
2

Elmedin Kikanović junačina je prve pobjede izabranika Duška Ivanovića na Euru u Francuskoj. Centar je prvo pogodio tricu za produžetak, a onda i položio za slavlje

VIDEO

Koliko života ima košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine ? Sudeći po utakmici s Izraelom, barem četiri-pet. Naime, već u prvih deset minuta Izraelci su imali dvoznamenkastu prednost, održavali su ju i u nastavku, pa i nakon što su igrači Duška Ivanovića poveli, u posljednju minutu četvrte četvrtine ušlo se s +3 za Izrael.

Još su i Nemanja Gordić i Alex Renfroe promašili slobodna bacanja, no u posljednjoj sekundi očajnički šut za tri poena preko četiri izraelske ruke uputio je Elmedin Kikanović. Dosad je na Europskom prvenstvu šutnuo samo dvije trice, obje je promašio, ali ovu najvažniju pogodio je savršeno čisto - bez obruča, sa zvukom sirene, za 75-75 i dodatnih pet minuta u Montpellieru.

VIDEO

No slavlje i grljenje malo je opustilo reprezentaciju BiH. Izraelci su opet odjurili na sedam koševa viška, samo da bi se Renfroe tricom i Gordić s dva polaganja iskupili za promašena bacanja s kraja regularnog dijela utakmice.

U egalu je Gal Mekel zakasnio samo sekundu za pobjedu, jer je šutirao poslije sirene za istek napada, pa su Ivanovićevi izabranici imali šest sekundi za brzu akciju i pobjedu. I odradili su taj dio savršeno! Renfroe je probio do kraja, navukao trojicu na sebe i samo podvalio loptu Kikanoviću . Centar je položio za 86-84 i uključenje BiH u borbu za drugu fazu.

Kikanović je završio sa 17 koševa, Gordić je zabio 22, Renfroe bio na pragu triple-doublea s 12 koševa i po osam skokova i asistencija, a vrijedi istaknuti i novu odličnu igru Andrije Stipanovića. Bivši mladi hrvatski reprezentativac uz 16 koševa dohvatio je i 18 skokova.

Omri Casspi zabio je 29 za Izrael. U skupini vode Francuska i Poljska s omjerom 2-0, Izrael je na 2-1, BiH i Finska na 1-2, a Rusija je na 0-3 uoči posljednja dva kola.

Skupina A

  • Finska - Rusija 81-79
  • Izrael - BiH 84-86
  • Francuska - Poljska 69-66

Skupina D

  • Litva - Belgija 74-76
  • Češka - Latvija 65-72
  • Ukrajina - Estonija 71-78
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 49

VIDEO

I dalje se čeka novac od Uefe: Igrači Dinama još nisu dobili premije za ulazak u Ligu prvaka
'ISTEKAO NAM JE LEASING'

I dalje se čeka novac od Uefe: Igrači Dinama još nisu dobili premije za ulazak u Ligu prvaka

Plus+ Upravi kluba istekli su leasing ugovori za najam vozila, pa su oni obnovljeni, uz nešto povoljnije uvjete sponzorskog paketa. A i dalje će se voziti istom vrstom i klasom automobila kao prošle godine...
Jeličić: Čuo sam da su u Dinamu pokidani međuljudski odnosi...
STUDIO HNL

Jeličić: Čuo sam da su u Dinamu pokidani međuljudski odnosi...

Mmaeeov je govor tijela bio jako loš. On je spustio čarape, raspustio kosu. Nisi Sergio Ramos. Nisi ni tako dobar ni tako lijep. Durdov? Već čitam da je hrvatski Yamal. Polako...