Ovaj kolač, koji izgleda kao da ga je netko 'zdrobio', je prava poslastica. Uz borovnice i fino tijesto, malo limuna će naglasiti okus voća i pružiti vam pravu popodnevnu poslasticu
PROLJETNA POSLASTICA
Crumble s borovnicama je kolač kojemu nitko nije uspio odoljeti
Došlo je vrijeme borovnica, slatkog bobičastog voća s malo kalorija, ali popriličnom količinom vlakana, vitamina C i K, mangana i visokog udjela antioksidansa. Od njih se radne razne slastice, a crumble od borovnica će oduševiti sve koji ga probaju.
Crumble od borovnica
Sastojci:
- 750 g svježih borovnica
- 2 žlice limunovog soka
- 150 g šećera
- 100 g smeđeg šećera
- 180 g oštrog brašna
- 150 g maslaca
- 1 vrećica gustina
- 1 čajna žličica praška za pecivo
- prstohvat soli
Priprema:
- Umiješajte u brašno sol i prašak za pecivo.
- Mikserom umiješajte maslac i smeđi šećer pa smjesi dodajte već napravljenu mješavinu brašna s praškom za pecivo i solju.
- Borovnice stavite u veliku zdjelu te im dodajte šećer, limunov sok i gustin. Lagano promiješajte sastojke kako bi svaka borovnica bila obložena. Pripazite da ih ne zdrobite.
- Uzmite kalup, obložite ga papirom za pečenje te na njega ravnomjerno rasporedite borovnice. Potom na borovnice stavite smjesu tijesta. Ravnomjerno rasporedite kakao bi bilo više-manje iste debljine.
- Zagrijte pečnicu na 200 Celzijevih stupnjeva i pecite 30 minuta. Kolač treba izvaditi kad vidite da je tijesto zlatno smeđe boje.
- Izvadite crumble i ostavite ga barem sat vremena da se ohladi.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku