Obavijesti

Sport

Komentari 28

Ćorić će otvoriti s Johnsonom, dočekali smo par Pavić - Dodig

Ćorić će otvoriti s Johnsonom, dočekali smo par Pavić - Dodig
1

Frances Tiafoe, golobradi 20-godišnji mladić, uskočio je u američki sastav za polufinale Davis Cupa u Zadru protiv Hrvatske. Ćorić će otvorit protiv Johnsona, a u paru bi trebali igrati Dodig i Pavić protiv Bryana i Harrisona

Borna Ćorić i Steve Johnson otvorit će polufinalni sraz Davis Cupa između Hrvatske i SAD-a na zadarskom Višnjiku u petak od 11 sati, odlučeno je ždrijebom koji je jutros održan ispred crkve Svetog Donata na zadarskom Forumu.

Ušli smo u najnapetiji dio tjedna u kojemu će se 🇭🇷 i 🇺🇸 na zadarskom Višnjiku boriti za finale Davis Cup by BNP Paribas! Ždrijeb kraj crkve sv. Donata otkrio nam je da je 🇭🇷 izbornik Željko Krajan za singl nominirao Marina Čilića i Bornu Ćorića, dok se izbornik 🇺🇸 reprezentacije odlučio za Stevea Johnsona i Francesa Tiafoea. Za subotnje parove nominirani su Ivan Dodig i Mate Pavić na 🇭🇷, a Mike Bryan i Ryan Harrison na 🇺🇸 strani. 🎾 #croatiafulloflife #croatiafullofexcellentplayers

Objavljuje Hrvatski teniski savez u Četvrtak, 13. rujna 2018.

Ćorić i Johnson dosad su se susreli samo jednom, lani u drugom kolu Roland Garrosa, gdje je Amerikanac tijesno slavio 6-2, 7-6 (8-6), 3-6, 7-6 (8-6).

Jedina dvojba uoči ždrijeba bila je tko će biti drugi američki reket. Izbornik Jim Courier dao je šansu najbolje rangiranom igraču od preostale trojice, mladom Francesu Tiafoeu (40. na ljestvici), koji će u petak nakon prvog meča igrati protiv našega prvog reketa Marina Čilića.

Tiafoe još nije igrao ni protiv Čilića ni protiv Ćorića, a u kratkoj karijeri (20 godina) osvojio je jedan turnir, onaj u Delray Beachu ove godine (tvrda podloga), dok je na zemlji Estorila stigao do finala.

Za subotnji meč parova (14 sati) hrvatski izbornik Željko Krajan očekivano je nominirao specijaliste za parove Matu Pavića i Ivana Dodiga, a Courier je Mikeu Bryanu, nakon ozljede njegova partnera Jacka Socka, s kojim je osvojio US Open, pridodao Ryana Harrisona.

Harrison ima dosta uspjeha u paru, osvojio je četiri ATP-turnira, ali još nikad nije zaigrao s Mikeom Bryanom. Pavić i Dodig, s druge strane, imaju dosta zajedničkih mečeva u nogama, i uspjeha. Dvaput su izgubili u finalu ATP Zagreba, a lani su osvojili jaki turnir u Hamburgu na zemlji.

Nedjeljni program, u slučaju da dvoboj već ne bude ranije riješen, donio bi okršaje prvih reketa Čilića i Johnsona (Marin u međusobnim dvobojima vodi 5-0) od 11 sati, a peti meč igrali bi Ćorić i Tiafoe.

Hrvatska je, u svakom slučaju, veliki favorit za prolazak u treće finale Davis Cupa, gdje bi gostovala kod pobjednika drugog polufinala između Francuske i Španjolske u Lilleu.

 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 28
Poslušajte srpskog komentatora kod prilika Salzburga i golova Dinama: 'Ma nije to kvaliteta'
VIDEO: BITNA RAZLIKA

Poslušajte srpskog komentatora kod prilika Salzburga i golova Dinama: 'Ma nije to kvaliteta'

Neki gledatelji smatraju kako je komentar bio pomalo pristran, što opravdavaju činjenicom kako je burnije reagirao na neke udarce Salzburga nego golove Dinama
VIDEO Ma, što je ovo?! Haaland zabio gol koji ruši zakone fizike
NEVJEROJATNI GOLGETER

VIDEO Ma, što je ovo?! Haaland zabio gol koji ruši zakone fizike

Čuvaju Haalanda kao nikoga u šesnaestercu. Nema prostora, trojica stopera ga čuvaju. Svaki ga ubačaj grle, guraju, drže za dres, komentirao je Pep Guardiola
Navijači u deliriju: 'Da je došao Mourinho nakon Bayerna, ne bi uspio to što je napravio Bjelica'
TRENER HEROJ

Navijači u deliriju: 'Da je došao Mourinho nakon Bayerna, ne bi uspio to što je napravio Bjelica'

Kvaliteta i pristup. Karakter i stav. Promišljanje i htijenje. Sigurnost i samopouzdanje. Zasluženi dionici nogometne elite, piše u komentarima na društvenim mrežama Dinama nakon velike pobjede u Ligi prvaka