Obavijesti

Sport

Komentari 16

Cordoba odigrao zadnji susret za klub! Predsjednik potvrdio odlazak, dolazi u Dinamo?

Cordoba odigrao zadnji susret za klub! Predsjednik potvrdio odlazak, dolazi u Dinamo?

Na Maksimir su stigli Marko Pjaca, Samy Mmaee i Raul Torrente, radi se na novim pojačanjima, a Dinamovoj struci najbitnije je popuniti poziciju desnog krila. Kandidat je Juan Cordoba, koji je emotivno proslavio gol

VIDEO

Pred nogometašima Dinama je početak nove sezone. I dok će glavni rivali krenuti koji dan ranije, u četvrtak 25. srpnja kada kreću druga pretkola europskih kvalifikacija, 'modri' će prvu službenu utakmicu imati u petak 2. kolovoza kada počinje HNL. Aktualni prvak novu sezonu otvara s Istrom, a Sergej Jakirović će tada moći probati nova pojačanja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Zafrkancija na treningu Dinama 00:41

Rijeka odbila Dinamo za Pašalića

Na Maksimir su stigli Marko Pjaca, Samy Mmaee i Raul Torrente, radi se na novim pojačanjima, a Dinamovoj struci najbitnije je popuniti poziciju desnog krila. Tamo su prošle sezone igrali Takuro Kaneko i Dario Špikić, Dinamo Japanca nije otkupio pa je ostao samo na Špikiću. Stoga je poslao službenu ponudu Rijeci za Marca Pašalića, no Riječani su tu ponudu odbili. Naravno, traže više love i Dinamo će, ako želi hrvatskog reprezentativca u svojim redovima, morati posegnuti dublje u novčanik.

Cordoba odlazi iz Deportiva

Također, hrvatski prvak radi i na dovođenju Juana Josea Cordobe (21), hitronogog kolumbijskog desnog krila koji slovi za jednog od tamošnjih najvećih talenata. Već danima se navodi da je blizu Maksimira, no teško je reći koja je, ustvari, pozadina cijele priče i u kojoj fazi je transfer. 

Zna se samo da je Cordoba, gotovo sigurno, odigrao posljednju utakmicu za Deportivo iz Calija. Emotivno je proslavio posljednji gol u dresu kluba, a predsjednik Deportiva potvrdio je njegov odlazak.

- Stiglo je nekoliko formalnih ponuda za Córdobu, ne samo jedna. Blizu smo, kao što sam uvijek govorio, dok se nešto ne potpiše za mene, ništa nije gotovo. Anderson Plata je stigao u grad Cali, razlog njegovog dolaska je odlazak Cordobe pa nam treba krilo - rekao je Humberto Arias Jr., koji je u radijskoj emisiji najavio da će mu igrač otići.

Cordobin transfer pokriva prijašnji dug

Dinamo je, navodno, prvotno ponudio 1,8 milijuna eura za Cordobu, Kolumbijci traže tri kako bi pokrili neke prijašnje dugove prema Atleticu iz Nacionala. Riječ je o 600 tisuća eura, navode kolumbijski mediji, koje su se razvukle još od transfera Luisa Fernanda Mosquere iz 2013. Cordobin transfer pokrit će dug prema Atleticu stoga predsjednika Arias traži što veći iznos.

- Želim javno zahvaliti predsjedniku Nacionala, Sebastiánu Arangu Boteru, kao i dr. Carolini Ardili, jer smo uspjeli postići dogovor za koji se nadamo da ćemo ga ostvariti ovaj tjedan. Naravno, imajući na umu da su to problemi koji dolaze iz prijašnjih povjerenstava. Gotovo mjesec dana razgovaram s dr. Sebastiánom, tražeći alternative. Prvo su predložili da Juan José Córdoba ode u Nacional, ali dogovor za naš klub nije bio dobar, jer su druge, bolje ponude već bile odbijene. Zatim, u ovih zadnjih nekoliko dana, bila su četiri prijedloga i na kraju je došlo do dogovora s Nacionalom - rekao je predsjednik Deportiva.

Tek ostaje vidjeti što će se odviti jer neke zavrzlame oko samog igrača postoje. Dinamov interes svakako postoji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 16

VIDEO

Pozadina drame u Dinamu: Evo koliko bi Jakiroviću trebao platiti, koliko košta Kovač...
BURAN DAN U MAKSIMIRU

Pozadina drame u Dinamu: Evo koliko bi Jakiroviću trebao platiti, koliko košta Kovač...

Plus+ Za prvu navijačku želju treba platiti odštetu, iako ne trenira nikoga. Niko Kovač Bobanov je favorit, već je vodio trojicu dinamovaca. Nakon dva najteža poraza u povijesti Lige prvaka, jedan je trener dobio otkaz, drugi nije

ANKETA Tko bi trebao preuzeti Dinamo nakon otkaza Jakiru?
VRUĆA STOLICA

ANKETA Tko bi trebao preuzeti Dinamo nakon otkaza Jakiru?

Neki bivši treneri "modrih" trenutačno su zauzeti, drugi pak slobodni, a u kombinacijama se spominje i angažman Nike Kovača. Pitali smo vas tko bi trebao voditi Dinamo u nastavku sezone
Doznajemo: Sergej Jakirović je bivši, Dinamo smijenio trenera
PRESUDIO MU BAYERN

Doznajemo: Sergej Jakirović je bivši, Dinamo smijenio trenera

Nakon dvodnevnog sasjedanja u Maksimiru su presudili Jakiroviću. Prvi favorit za nasljednika Niko Kovač za sebe i svoj stožer traži plaću kakvu nije zarađivao niti jedan igrač u Dinamovoj povijesti