Visoka temperatura pečenja, dim koji obogaćuje aromu, manje plamena kod kapanja masnoće, samo su dio prednosti korištenja Grilloza trseva vinove loze.
Condio i Grilloza - dobitna kombinacija za savršen roštilj
Condio d.o.o. je osnovan i počeo sa radom 1993 godine. Inicijalno, bavili smo se trgovinom začinima, suhim i konzerviranim voćem. Tijekom godina koncentrirali smo se samo na začine, začinske mješavine, marinade i sl. Dio poslova se odnosi na posebne soli za stoku, te na silose za sol.
U zadnje vrijeme više pozornosti dajemo na gastro pakiranja začina, izradu marinada i mješavina začina prema zahtjevima kupaca ili razvijamo vlastite, te obrada ostataka rezidbe vinove loze i voćnjaka.
U stalnom kontaktu sa prehrambenom industrijom, te želeći biti inovativni, došli smo na ideju razvoja projekta Grilloze - radi se o nekoliko desetljeća starim trsevima vinove loze, koje koristimo nakon iskrčenja vinograda. U prirodnom obliku se pile i pakiraju. Kao što je poznato, vinova loza je stoljećima bila podloga pečenju na žaru i vatri. S vremenom je zbog (ne)praktičnosti zamijenjena drugim vrstama goriva, pretežno ugljenom. No, mi smo se potrudili vratiti je iz zaborava (prvenstveno moja malenkost – kao neka vrsta „gastronomada“), i približiti širem krugu poklonika roštilja koji će to znati cijeniti, a nemaju svoj vinograd ili takvog susjeda.
Ovaj projekt traje već skoro tri godine, jer je trebalo najprije pronaći stare vinograde koji se iskrčuju, iskrčiti ih, prevesti trseve na skladište, sušiti ih barem jednu godinu, ispiliti, zapakirati ...znači mukotrpan posao. Stari trsevi se prodaju pod imenom „Grilloza Classic“, a grane od godišnje rezidbe „Grilloza Light“.
I tako je pred Vama jedinstveni proizvod (za sada bez konkurencije). Da bi sve bilo bolje, priložili smo i začin za pripremu marinade (Caramba) koji samo treba pomiješati sa uljem, te visoko kvalitetni eko potpaljivač koji olakšava paljenje vatre. Radimo i na razvoju drugih proizvoda povezanih sa roštiljanjem, a to je „čips“ od starih barrique vinskih bačava za oplemenjivanje arome kod pripreme roštilja, te velika pakiranja Grilloze Classic i Light namijenjeni restoranima i hotelima.
Prednosti Grilloze su:
visoka temperatura pečenja (do 800°C )
dim koji obogaćuje aromu
manje plamena kod kapanja masnoće
čiste ruke
pepeo se može koristiti kao gnojivo u vrtu/povrtnjaku
za proizvodnju nije uništavana priroda
FOTO Seksi 'kućanica' pokazala svoju figuru u 50. godini: 'Ti si najljepša na cijelome svijetu!'
KVIZ Možete li prepoznati ove države po obliku teritorija? Tek rijetki će imati 100 % točnih!
Objavili karte: Evo kad dolazi novi snijeg. Bit će i do 25 cm