Obavijesti

Sport

Komentari 3

Čilić: Razmišljao sam o mirovini, ali sad se osjećam kao mladić

Čilić: Razmišljao sam o mirovini, ali sad se osjećam kao mladić

Gotovo dvije godine ga nije bilo na teniskim terenima. Muku je mučio s ozljedama, a sada kaže: "Taj unutarnji osjećaj govorio mi je da se borim i pokušam vratiti, da kažem zbogom tenisu na svoj način"

VIDEO

Proslavljeni hrvatski tenisač Marin Čilić (26) gotovo dvije godine je izbivao s teniskih terena, a kada se vratio počele su se redati dobri nastupi i titule. Ovoga vikenda organizirao je humanitarni turnir na Šalati. Općenito je poznat kao veliki humanitarac, vodi i vlastitu zakladu naziva "Zaklada Marin Čilić".

- Fantastično, dva dana druženja. Za neke prvi put da igraju tenis, za neke druge još jedan dodatan turnir. Super stvar za prikupljanje sredstava za dodatne projekte za mlade kroz moju zakladu - rekao je Marin Čilić u razgovoru za Sport Klub.

Čilić je nedavno osvojio turnir u kineskom Hangzhouu kao najniže rangirani osvajač ATP turnira u povijesti! Bio je tek 777. igrač svijeta.

Varaždin: Davis Cup, meč Marin Čilić - Zizou Bergs

- Nada je uvijek postojala, ali realnost je nešto drugo. Imao sam fantastične pripreme, osjećaj je bio dobar, poslužilo me koljeno i sve je funkcioniralo kako treba. Prvi turnir i odmah fantastična forma. Odigralo je ulogu i iskustvo. Očekujem još par turnira do kraja sezone.

Koji je plan u nastavku sezone?

- Basel, Pariz i potencijalno Beograd. Želim ući u top 100 do kraja sezone kako bih igrao na Australian Openu.

Varaždin: Davis Cup, meč Marin Čilić - Zizou Bergs

Imali ste puno problema, jeste li ikad pomišljali na odustajanje?

- Bio je taj trenutak prošle godine nakon pokušaja povratka u Umagu. Iza toga bilo je teško razdoblje, hoću li opet na operaciju ili rehabilitaciju bez operacije… Taj unutarnji osjećaj govorio mi je da se borim i pokušam vratiti, da kažem zbogom tenisu na svoj način. Osjećam se kao mladić sada - zaključio je Čilić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3

VIDEO