Obavijesti

Sport

Komentari 16

Cibona slavila protiv Zadra u derbiju 1. kola Lige za prvaka

Cibona slavila protiv Zadra u derbiju 1. kola Lige za prvaka
13

Ovo nam je bila vrlo važna utakmica nakon što smo zatvorili europsku etapu. Počinje nova priča i bilo je bitno da glave ne budu pognute, rekao je nakon utakmice trener Cibone Damir Mulaomerović

VIDEO

U derbiju 1. kola Lige za prvaka PH za košarkaše Cibona je u KC "Dražen Petrović" svladala Zadar sa 76-65 (23-12, 16-18, 18-24, 19-11).

Cibona je kontrolirala utakmicu od samoga početka, serijom 15-2 krajem prve i početkom druge četvrtine odvojila se na velikih 16 razlike (30-14). Zadrani su se postupno vraćali u utakmicu, pa su sredinom treće četvrtine stigli na samo poen razlike (45-44), no do preokreta nisu stigli. Domaća momčad postigla je prvih osam koševa u zadnjih 10 minuta kojima se odvojila na 65-54, a tih 11 razlike bio je i konačan rezultat.

- Ovo nam je bila vrlo važna utakmica nakon što smo zatvorili europsku etapu. Počinje nova priča i bilo je bitno da glave ne budu pognute - rekao je nakon utakmice trener Cibone Damir Mulaomerović.

Ante Žižić sa 16 koševa i 10 skokova bio je prvo ime Cibone, dok je Boris Barać s 15 ubačaja i 11 skokova predvodio Zadar.

- Cibona je kontrolirala utamicu od samog početka. Mi smo trebali kontrolirati denfazivni skok, ali tu smo bili kriminalni. Ne treba zaboraviti da smo bili u "vakuumu" posljednjih mjesec dana otkako je završila ABA liga. Tu smo izgubili ritam, a i oba Ramljaka bila su nam ozlijeđena. Marko nije ni doputovao, a Ivan je počeo, ali imao strah od obnove ozljede i nismo ozbiljno mogli računati na njega - rekao je trener Zadra Ante Nazor.

U nedjelju je prvak Cedevita uvjerljivo svladala Kvarner 2010 s visokih 107-60, dok su još u subotu domaće pobjede ostvarili Zagreb, koji je sa 75-72 nadigrao Split, te Gorica sa 99-91 uspjehom protiv Šibenika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 16

VIDEO

Kladionice imaju jasnog favorita za novog trenera Dinama: Evo tko vodi u utrci za 'vruću' klupu
NEKA POZNATA IMENA

Kladionice imaju jasnog favorita za novog trenera Dinama: Evo tko vodi u utrci za 'vruću' klupu

Favorit kadionice je već vodio Dinamo u 100 utakmica, a pod njegovim vodstvom klub je postigao zapažene uspjehe u Europi. Sljedeći na listi je Željko Sopić

Dječak (15) se bori za život. U pomoć je uskočio Marko Livaja
VELIKO SRCE

Dječak (15) se bori za život. U pomoć je uskočio Marko Livaja

Dječak Filip Lemo (15) boluje od aplastične anemije koja se liječi presađivanjem koštane srži ili matičnih stanica. Vodi najvažniju bitku u životu i hitno mu je potrebna pomoć