Ova vrsta kolača mnogima je najdraža jer je vrlo ukusan, kremast i osvježavajuć, a jednostavno ga je napraviti, posebno ako se ne peče kao ovaj čiji recept donosimo u nastavku
Cheesecake od malina koji se ne peče - isti recept na dva načina
Sastojci:
Postupak:
Izmiksajte kekse u multipraktiku ili ih stavite u vrećicu za zamrzavanje pa usitnite valjkom za tijesto tako da dobijete fine mrvice. Prebacite to u zdjelu i umiješajte otopljeni maslac. Miješajte sve dok smjesa ne postane poput vlažnog pijeska.
Potom te mrvice stavite u kalup promjera 20 cm i dobro utisnite. Stavite u hladnjak i krenite s pripremom kreme.
Miksajte meki sir, šećer, vaniliju i vrhnje dok smjesa ne postane gusta i kremasta. U to polako umiješajte trećinu malina koje ste prethodno malo zgnječili tako da iz njih počne curiti sok.
POGLEDAJTE VIDEO o božićnim kokteli:
Pokretanje videa...
Stavite smjesu preko ohlađene podloge od keksa i zagladite. Kolač prije posluživanja držite najmanje šest sati u hladnjaku da se stegne, a najbolje bi bilo preko noći.
Na kraju uklonite kalup i popikajte ostale maline tako da bude lijepo za vidjeti i po želji ih malo posipajte šećerom u prahu, prenosi bbcgoodfood.com.
Cheesecake iz staklenke
Isti ovaj kolač možete napraviti tako da sve sastojke rasporedite u male staklenke, umjesto da sve odjednom stavljate u kalup.
Najprije na dno stavite malo izmrvljenih keksa pomiješanih s maslacem, na to cijele maline pa kremu i opet maline na vrh. Posipajte šećerom u prahu, ohladite i poslužite.
Cheesecake u ovakvim malim staklenkama je mnogima omiljen način posluživanja jer nekako djeluje kao da ste ga dobili u finoj slastičarnici. Osim toga, kad dođu gosti nema rezanja i nereda - samo ih izvadite iz hladnjaka i stavite na stol uz žlicu za desert koja ima dugačku dršku.