Kad je pizza gotova, pustite da odmori nekoliko minuta, a zatim je režite na trokute. Dodajte malo umaka od mješavine grčkog jogurta, pirjanog češnjaka, soli, papra, maslinova ulja i limuna - i uživajte
Cezar pizza je odlična ideja kad vam ostane piletine od ručka
Broj osoba: 4
Priprema: 45 minuta
Sastojci:
tijesto za pizzu, ostaci piletine nasjeckani na manje komade, 100 g maslaca, 2 češnja češnjaka, 3 cherry rajčice, mozzarella i drugi topivi sir po želji, bosiljak, zelena salata, grčki jogurt, maslinovo ulje, svježi peršin, limun, masline
Postupak:
U posudi otopite maslac, dodajte mu sitno sjeckani češnjak i pirjajte dok češnjak ne poprimi boju. Nemojte se odvajati od štednjaka, češnjak vrlo lako zagori. Tijesto za pizzu razvaljajte na željenu debljinu. Premažite ga maslacem u kojem se pirjao češnjak.
Na tako premazano tijesto dodajte nasjeckanu piletinu, cherry rajčice nasjeckane na kolutiće, mozzarellu i drugi sir po želji te masline. Pospite s malo sitno sjeckanog svježeg peršina.
Pecite na 250 stupnjeva na donjoj rešetci u pećnici, a za to vrijeme pripremite umak od grčkog jogurta, pirjanog češnjaka, soli, papra, maslinova ulja i malo limuna. Dobro promiješajte.
Dva lista zelene salate nasjeckajte na trakice. Kad je pizza gotova, pustite da odmori nekoliko minuta, a zatim je režite na trokute, dodajte malo umaka i zelene salate i uživajte.