Obavijesti

News

Komentari 0

Četvorica mladića pljačkala po Sesvetama, dostavljaču hrane iz Nepala oteli su torbu i 140 eura

Četvorica mladića pljačkala po Sesvetama, dostavljaču hrane iz Nepala oteli su torbu i 140 eura

Četvoricu mladića starih od 20 do 22 godine zagrebačka policija sumnjiči za sedam kaznenih djela. Trojica od njih su početkom listopada 2023. orobila dostavljača (25) hrane iz Nepala

Zagrebački policajci proveli su kriminalističko istraživanje nad četiri mladića starih od 20 do 22 godine zbog sumnje da su počinili ukupno 7 kaznenih djela. Među njima su razbojništvo, razbojnička krađa, pet teških krađa od kojih su dvije ostale u pokušaju.
 
Sumnjiče trojicu od njih da su 11. listopada 2023. godine oko 22 sata u Ulici Otona Ivekovića u Sesvetama, temeljem prethodnog dogovora i u namjeri protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari, prišli dostavljaču (25), inače državljaninu Nepala, te ga udarili šakom u lice. Nakon fizičkog napada istrgnuli mu torbu za dostavu u kojoj se nalazila hrana i torbicu s novcem i dokumentima, te pobjegli s plijenom u iznosu od 140 eura.
 
Nakon počinjenog razbojništva sumnja se da su njih trojica, istog dana, pola sata kasnije došli do benzinske postaje u Sesvetskoj cesti u Sesvetama, gdje su zajedno počinili razbojničku krađu. Razbojnik (21) ostao je stajati ispred benzinske postaje "čuvati stražu" dok su dvojica stara 21 i 20 godina ušla unutra. Jedan je zaprijetio plastičnim pištoljem nakon čega su iz blagajne otuđili iznos od 517 eura. Zaposlenika, koji ih je pokušao osujetiti u namjeri, 20-godišnjak je drškom pištolja udario po glavi i lakše ga ozlijedio.
 
Nadalje, sumnja se da je četiri mjeseca ranije, 10. lipnja 2023. godine oko 1.30 sati, 21-godišnjak došao u Šaškovečku u Soblincu na samoposlužnu autopraonicu. Uporabom prikladnog alata obio je i otvorio aparat za naplatu iz kojeg je otuđio spremnik s kovanicama.

Čini se da su samoposlužne autopraonice bile omiljena meta bande razbojnika iz Sesveta jer su ih orobili još dvije. Tako je 22-godišnjak krajem rujna 2023. godine oko 23 sata došao u Ljudevita Posavskog u Sesvetama na samoposlužnu autopraonicu, gdje je obio i otvorio aparat za naplatu te otuđio spremnik s kovanicama u kojemu je bilo oko 25 eura.
    
Potom su dvojica 21-godišnjaka početkom listopada 2023. godine oko 22 sata zajedno došla u Varaždinsku ulicu u Popovcu gdje su obili i otvorili aparat za naplatu samoposlužne autopraonice te otuđili oko 10  eura.
 
Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, policija je protiv osumnjičenih podnijela posebno izvješće redovnim putem Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu za mladež u Zagrebu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0
Ravnateljica vrtića za 24sata: 'Vidjela sam sliku, odgojiteljice su upozorene. I dalje rade...'
OZLIJEĐENO DIJETE

Ravnateljica vrtića za 24sata: 'Vidjela sam sliku, odgojiteljice su upozorene. I dalje rade...'

Predali su mi dijete u takvom stanju, kad sam pitala što se dogodilo, odgovorili su da ne znaju ništa. Nije mi bilo ni do čega, uslikala sam tu sliku jer ovo nije normalno što se dogodilo, rekla je ranije majka