Umak za sekundu: Senf u trenu preobrazi riblje filete, odlično se slaže s kupusom i punjenim jajima, a uz malo meda i octa u trenu će postati slastan preljev
Čarolija senfa: Dodatak koji se odlično slaže s mesom i jajima
Dovoljna je žlica senfa da punjena jaja pretvori u pravi gurmanski užitak, a samo se mora pomiješati sa žumanjcima, kiselim vrhnjem i vlascem te time napuniti polovice kuhanih bjelanjaka. Bilo blagi ili ljuti, senf će u trenu transformirati i riblje filete. Prije pečenja obilno premažite filete mješavinom senfa dijon, majoneze i nasjeckanoga kopra te ih ispecite. Senf je i važan sastojak salatnih preljeva, a osobito se koristi zrnati senf.
S mesom
Tijekom pečenja svinjskih odrezaka polijevajte ih mješavinom senfa, smeđeg šećera i burbona za što bolji okus.
Za salatu
Senfu dodajte malo meda, rižina octa i soli pa sve pomiješajte s kupusom i mangom.