Obavijesti

Sport

Komentari 5

Matanović: Sedam udaraca, trebao sam zabiti barem dva. Ćaleta-Car: Dugo me nije bilo...

Matanović: Sedam udaraca, trebao sam zabiti barem dva. Ćaleta-Car: Dugo me nije bilo...

Od turnira u Katru nismo igrali s trojicom u zadnjoj liniji, kad nije bilo najbolje. Ove dvije utakmice je bilo dobro, pa i u Portugalu iako smo izgubili, rekao je stoper Lyona, a Pjaca je istaknuo važnost pobjede

VIDEO

Marko Pjaca dočekao je šansu u natjecateljskoj utakmici u ovoj godini nakon što je tri na Euru i onu u Portugalu prosjedio na klupi, odigrao je na desnoj strani u veznom redu i pripomogao hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji da pobijedi Poljsku 1-0 u drugom kolu Lige nacija.

- Jako teška i tvrda utakmica, odlučila je majstorija Luke. Znamo da s njim imamo individualnu kvalitetu u momčadi, hvala Bogu da imamo igrače koji mogu rješavati utakmicu. Danas se to vidjelo - rekao je Pjaca za Novu TV.

Pokretanje videa...

Hrvatska - Poljska 1-0: Kapetan presudio gostima za rođendan! 01:05

Kako ste se snašli na terenu u novoj ulozi?

- Igrao sam dvije utakmice u klubu jer su nam bili ozlijeđeni bekovi, tako se dogodilo i ovdje. Nije mi najprirodnije, ali potrudio sam se da to izgleda dobro, dao sve od sebe. Najvažnije je da smo pobijedili. Lijepo je biti u prvih 11, kad bi se moglo, uvijek bih bio, haha. Ali tko god da igra, bitno je da ostvarujemo dobre rezultate. U zadnje četiri nismo pobijedili i zato je bilo bitno da jesmo danas - zaključio je Pjaca.

Igor Matanović dobio je priliku od prve minute i imao nekoliko izrazitih šansi, ali još nije dočekao prvijenac.

- Sedam udaraca sam imao i trebao sam zabiti najmanje dva gola. Nisam očekivao da ću toliko igrati u ove dvije utakmice i to mi je veliki poticaj za dalje.

Luka Sučić zamijenio je bratića Petra na poluvremenu.

- Vrlo važna pobjeda i zaslužena je. Trebali smo iskoristiti više prilika i prije riješiti utakmicu, ali trebamo biti zadovoljni, ovo nam je putokaz za dalje. Što reći o Modriću? Vidimo svaki dan kako je gladan na treninzima, danas najbolji na terenu i to mu je poklon za rođendan. Svojom igrom sam zadovoljan, dobio sam 45 minuta nakon dužeg vremena, dobro mi je došlo, hvala izborniku na prilici i nadam se novoj. Liga nacija? Tek su dvije utakmice prošle, gledamo na sebe i želimo svaku pobijediti, tako će biti i u listopadu.

Osijek: Susret Hrvatske i Poljske u 2. kolu Lige nacija

Duje Ćaleta-Car dobio je povjerenje izbornika i istisnuo Marina Pongračića iz prvih 11, u formaciji s tri stopera odigrao još jednom vrlo dobro.

- Jako dugo me nije bilo, skoro dvije godine. Bio sam u Egiptu, ali to je bio samo turnir, ne natjecateljska utakmica. Opet sam s momčadi. Odigrao sam dvije utakmice, pokazao da se na mene može računati. Drago mi je, idemo dalje - rekao je igrač Lyona i dodao:

- Jako dugo nismo igrali s trojicom u zadnjoj liniji, od turnira u Katru, kad nije bilo najbolje. Ove dvije utakmice je bilo dobro, pa i u Portugalu iako smo izgubili. Razumijemo se, pričamo, možemo izaći s loptom... Pobijedili smo.

Presudila je majstorija Luke Modrića iz slobodnjaka.

- Luka slavi rođendan sutra, pobijedili smo, zabio je gol. Što može ljepše? On je naš motor, drago nam je što je s nama i neka ostane što duže - zaključio je Ćaleta-Car.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 5

VIDEO

Pozadina drame u Dinamu: Evo koliko bi Jakiroviću trebao platiti, koliko košta Kovač...
BURAN DAN U MAKSIMIRU

Pozadina drame u Dinamu: Evo koliko bi Jakiroviću trebao platiti, koliko košta Kovač...

Plus+ Za prvu navijačku želju treba platiti odštetu, iako ne trenira nikoga. Niko Kovač Bobanov je favorit, već je vodio trojicu dinamovaca. Nakon dva najteža poraza u povijesti Lige prvaka, jedan je trener dobio otkaz, drugi nije

ANKETA Tko bi trebao preuzeti Dinamo nakon otkaza Jakiru?
VRUĆA STOLICA

ANKETA Tko bi trebao preuzeti Dinamo nakon otkaza Jakiru?

Neki bivši treneri "modrih" trenutačno su zauzeti, drugi pak slobodni, a u kombinacijama se spominje i angažman Nike Kovača. Pitali smo vas tko bi trebao voditi Dinamo u nastavku sezone
Doznajemo: Sergej Jakirović je bivši, Dinamo smijenio trenera
PRESUDIO MU BAYERN

Doznajemo: Sergej Jakirović je bivši, Dinamo smijenio trenera

Nakon dvodnevnog sasjedanja u Maksimiru su presudili Jakiroviću. Prvi favorit za nasljednika Niko Kovač za sebe i svoj stožer traži plaću kakvu nije zarađivao niti jedan igrač u Dinamovoj povijesti