Obavijesti

News

Komentari 26

'Nazvao me sin te mi je rekao: Mama! Mi smo se prevrnuli...'

'Nazvao me sin te mi je rekao: Mama! Mi smo se prevrnuli...'
10

Gračac: U nesreći je Tomislav (13) slomio ključnu kost i nadlakticu. Marko (13) je pao kroz prozor, a minibus ga je poklopio. Dizali su vozilo kako bi ga izvukli

VIDEO

Naletjeli smo na poledicu, minibus se prevrnuo dva puta i potom stao. Pao mi je mrak na oči. Činilo se kao da sanjam. Koturali smo se u busu, istegnuo sam se, udario u vrata. Ništa nisam vidio. Svi smo bili jako uplašeni, rekao je šokirano Toni Kasalo (13). Bio je u minibusu koji je u petak oko osam sati vozio 15-ak osnovnoškolaca iz Srba u Gračac, gdje idu u OŠ “Nikola Tesla”. Bus je u Malovanu sletio s ceste i prevrnuo se, a djeca su se spašavala kroz vrata koja su bila okrenuta prema krovu. Jedan od učenika proletio je kroz staklo, a vozilo mu je prignječilo nogu. Kako bi ga spasili, morali su podignuti kombi. Pet dječaka prošlo je s lakšim ozljedama. Tomislav Marić (13), koji ima slomljenu ključnu kost i nadlakticu, jedini je teško ozlijeđen. 

- Nazvao me sin i rekao: ‘Evo, mama, mi smo se prevrnuli’. Noge su mi se odsjekle. Poletjela sam do tamo. Nazvala sam supruga, koji radi u Cestama Zadarske županije, pa je i on krenuo do Malovana, ali kombi Šumarije naišao je prvi i prevezao djecu. Moj je sin zaista bio hrabar i priseban. Najlošije je prošao od svih - rekla je Tomislavova majka Anđa Marić te dodala da su se neka djeca od straha pomokrila u hlače. Svi su bili pothlađeni i mokri jer je padala kiša. Među stradalima koji su morali na pregled u Gospić je i Mirko Dubajić, vozač s 30-godišnjim iskustvom.

- Padala je sitna tuča i zaledila je tlo. Na nju sam naletio nakon uzbrdice i odmah smo proklizali. Okrenulo nas je na zaravni - rekao je Dubajić, kojem je ovo prva prometna nesreća. Policija je utvrdila da je minibus sletio zbog neprilagođene brzine. Vozač nije bio pod utjecajem alkohola.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 26

VIDEO

VIDEO Alarm za cijelu državu, bit će obilnih pljuskova. Potop u Zagrebu, stablo palo na pješaka
NEVRIJEME IZAZVALO KAOS

VIDEO Alarm za cijelu državu, bit će obilnih pljuskova. Potop u Zagrebu, stablo palo na pješaka

Cijela Hrvatska je pod žutim meteoalarmom zbog grmljavinskog nevremena, obilne kiše i olujnih udara bure...

VIDEO Potop u Zagrebu, jaka kiša opet blokirala podvožnjak u Škorpikovoj: 'Jedva se prolazi'
NEVRIJEME DONOSI KAOS

VIDEO Potop u Zagrebu, jaka kiša opet blokirala podvožnjak u Škorpikovoj: 'Jedva se prolazi'

ZAGREB - Snažno nevrijeme noćas je pogodilo Zagreb i okolicu te donijelo kaos na cestama. HAK javlja da je prekinut na pojedinim križanjima Aleje grada Bolonje zbog vode na kolnicima (trenutno s ulicama Prigornica, Velimira Škorpika). "Jedva se prolazi od kiše. Ljudi stoje i sada nastaje samo ogromna kolona", ispričao nam je jedan od čitatelja koji je snimio potopljenu Škorpikovu.
VIDEO 'Bujica' kod Obrovca, kiša ne staje: 'Ceste više nema, užasno je. Čekamo vatrogasce'
KIŠA IZAZIVA KAOS

VIDEO 'Bujica' kod Obrovca, kiša ne staje: 'Ceste više nema, užasno je. Čekamo vatrogasce'

MEKA DRAGA - Obilna kiša poplavila je ulice Meke Drage kraj Obrovca. "Ovdje je katastrofalno. Ceste više nema. Umjesto nje je sada ova rijeka koja je nastala zbog kiše koja čitavo vrijeme pada. Čekamo vatrogasce da nam pomognu", ispričao nam je čitatelj koji je snimio ogromnu količinu vode koja se slijeva prema moru. Poplavljene su i ceste kod Turnja.