Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Budućnost su mobilne kućice: Sve stane u samo 30 kvadrata

Budućnost su mobilne kućice: Sve stane u samo 30 kvadrata
1

U nekim luksuznim kampovima cijena noćenja u takvoj kućici iznosi od 200 do 300 eura pa mnogi kupuju vlastitu mobilnu kućicu. Idealne su za male obitelji, minimaliste i umirovljenike

VIDEO

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak:  Drveni stolovi i stolići koji će vam oduzeti dah - predobri su

Turizam će u vrijeme pandemije korona virusa izgledati drugačije, a jedno od najsigurnijih mjesta za ljetovanje, prema sadašnjim preporukama, su kampovi.

Ministar turizma Gari Cappelli kaže kako će baš zbog toga prvi otvoriti vrata svojim gostima. S obzirom na to da se savjetuje da se što više vremena treba provoditi u prirodi i na otvorenom, kampovi su odličan izbor.

Osobito mobilne kućice, jer one imaju vlastiti sanitarni čvor. U samo tridesetak kvadrata mobilne kućice pružaju sve ono što treba. Neke su čak i toliko prostrane da imaju dvije kupaonice i dvije spavaće sobe pa u nju bez problema stane četveročlana obitelj. Oni koji odluče kupiti mobilnu kućicu mogu je sami urediti prema svojem ukusu. Tako se može odabrati boja zidova i urediti unutrašnjost mobilne kućice prema izboru. Tih tridesetak kvadrata može postati vaša oaza mira u kojoj ćete nesmetano uživati u godišnjem odmoru. Jako su popularne u kampovima. Osim što imate vlastiti sanitarni čvor, mobilna kućica ima i svoju terasu na kojoj možete uživati i biti sigurni od svih neželjenih kontakata, što je posebno važno u doba pandemije.

Zbog svih ovih prednosti mnogi kampovi odlučili su se na ovo jednostavno i sigurno rješenje.

Razgovarali smo s Nikolom Orlićem (39) iz tvrtke Effectus, specijalizirane za upravljanje i savjetovanje u kampingu te prodaju mobilnih kućica. Zatekli smo ga u autokampu u Rovinju, gdje su postavljali mobilne kućice, njih 50-ak. Kaže kako je klijentela koja se odlučuje za ovakav način odmora specifična.

Mnogi gosti koji dolaze u mobilne kućice u kampovima vole prirodu, ali istodobno traže i udobnost.

Kuće za odmor u Zagorju: Ovo su najljepše uređeni interijeri...
Kuće za odmor u Zagorju: Ovo su najljepše uređeni interijeri...

- Oni žele da im dijete vidi mrava i guštericu, a uz to da uživa u komforu i prije svega sigurnosti - kaže Orlić. Dodaje kako će oni u svojim kampicama, karavanima i mobilnim kućicama prvi krenuti na ljetovanje.

- Obitelj koja dođe na ljetovanje u autokamp ima minimalni kontakt s drugima, nema liftova, hodnika, drugih zajedničkih prostorija, kao na primjer u hotelima, a ako ne žele, ne moraju ni komunicirati sa susjedima - kaže.

Smatra kako se zbog toga mobilne kućice mogu brendirati kao sigurno ljetovanje. S obzirom na to da u nekim luksuznim kampovima cijena noćenja u takvoj kućici iznosi od 200 do 300 eura, mnogi kupuju vlastitu mobilnu kućicu. Idealne su za male obitelji, minimaliste i umirovljenike. Manji prostor lakše se održava, a ima sve što je potrebno. Ovisi kako ih uredite.

Često imaju puno prozora, kako bi u njih ušlo što više prirodne svjetlosti. Kako bi izgledale još svjetlije, uredite ih bijelim ili svijetlosivim namještajem koji gotovo uvijek izgleda elegantno i decentno. Spavaće sobe dovoljno su velike da u njih stanu bračni krevet i manji ormar. Ako u mobilnoj kućici nema odvojene prostorije za spavaću sobu, nabavite kauč na razvlačenje i spavajte u dnevnom boravku. On može biti dovoljno velik da tamo stavite prostraniju sofu.

Ako patite na udobnost, a na raspolaganju imate manji prostor, možete uštedjeti na drugim komadima namještaja koji vam nisu toliko važni. Odaberite regal za televizor koji u sebi ima police na koje možete staviti ukrase ili knjige pa će mobilna kućica izgledati kao pravi dom. Kuhinje su dovoljno prostrane da u njih stanu svi aparati koji su vam potrebni za pripremu jela - štednjak, pećnica, mikrovalna i hladnjak.

Uz malo organizacijskih i kreativnih sposobnosti, u malom prostoru možete imati dovoljno mjesta za posuđe i namirnice koje tamo trebaju stajati. Odvojite ono posuđe koje najčešće koristite i stavite ga u kuhinjske ormariće. Za dobivanje viška prostora mogu pomoći i košare koje su odlične za organizaciju.

Kupaonice u mobilnim kućicama, osim WC-a, imaju i tuš kabinu.

Neke kućice dolaze s potkrovljem. Do njega se često dolazi stepenicama, ali ako želite uštedjeti prostor, zamijenite ih ljestvama. One zauzimaju manje prostora te mogu izgledati moderno i lijepo.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Upravitelji šuma na Islandu pozvali građane da grle stabla

POGLEDAJTE VIDEO (Boris Banović) #ZAJEDNO24SATA:

Pokretanje videa...

00:24
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Jedite ovu namirnicu prije spavanja i više nećete hrkati
PRIRODNI LIJEK

Jedite ovu namirnicu prije spavanja i više nećete hrkati

Hrkanje je problem koji pogađa mnoge spavače, a i njihove partnere i ukućane, stoga bilo kakvo riješenje je dobrodošlo, a ovo lagano riješenje možete isprobati već danas
Dnevni horoskop za utorak 22. listopada: Rak će položiti ispit, Vodenjaci imati manje energije
EVO ŠTO VAS ČEKA

Dnevni horoskop za utorak 22. listopada: Rak će položiti ispit, Vodenjaci imati manje energije

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 22. listopada i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje