Obavijesti

News

Komentari 0

'Brane huligan' napao je gosta kafića ortopedskim štakama. Kazao mu je: 'Sad ćeš dobiti!'

'Brane huligan' napao je gosta kafića ortopedskim štakama. Kazao mu je: 'Sad ćeš dobiti!'

Branimir Longin (42), bivši sportski direktor i aktualni team manager Košarkaškog kluba Zadar osuđen je na Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Zadru zbog incidenta koji je javnosti dosad bio nepoznat

- Sad ćeš dobiti pička ti materina - rekao je Branimir Longin (42), team manager Košarkaškog kluba Zadar i bivši sportski direktor istog kluba Tomislavu V. (47) na terasi kafića "Mala luka" u uvali Mala Lamjana, a u mjestu Kali na otoku Ugljanu početkom srpnja 2019. godine.

Nakon toga udario ga je otvorenim dlanom desne ruke u  lijevi obraza, te mu je uzeo ortopedsku štaku kojom  Tomislav V.  služi i   bacio je  prema  njemu. Pogodio ga je u  desno  rame. U  daljnjem narušavanju javnog reda i mira spriječili su ga gosti lokala. On je pak sjeo na motor i otišao. Događaj su nam potvrdili i u zadarskoj policijskoj upravi, a prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru u ponedjeljak je o tome donio i presudu.

Radio je nered u kafiću, vikao na policiju i vrijeđao ih, dobio mjesec dana istražnog zatvora
Radio je nered u kafiću, vikao na policiju i vrijeđao ih, dobio  mjesec dana istražnog zatvora

- Ovakvim ponašanjem okrivljenik je kod prisutnih prouzročio uznemirenost, čime je počinio prekršaj kažnjiv po članku šest  Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Osuđuje se na novčanom kaznom u iznosu od 180 (stoosamdeset) DEM, a što je protuvrijednost od 90 EUR-a, a što iznosi 675 kuna (šestosedamdesetpetkuna), revaloriziranih po srednjem tečaju Hrvatske narodne banke na dan naplate kazne - stoji u presudi.

Ne navodi se, međutim,  zašto sud  kazne odmjerava u nepostojećoj valuti pa se prevode u stranu valutu da bi se na koncu preračunali u domaći službeni novac, no jedno je jasno:  
- Okrivljenik je dužan novčanu kaznu platiti u roku od 30 dana od dana pravomoćnosti ove presude u korist državnog proračuna.

Masovna tučnjava ispred kafića: I policajac dobio šakom u glavu!
Masovna tučnjava ispred kafića: I policajac dobio šakom u glavu!

Novčana kazna smatrat će se u cijelosti plaćenom ako okrivljenik plati dvije trećine naprijed izrečene novčane kazne u iznosu od 450 (četristopedeset) kuna u roku od 30 dana od dana pravomoćnosti ove presude - kaže presuda, za koju bivši direktor možda i ne zna jer se  na prvi poziv  suda nije  odazvao, iako je  bio  „Obaviješten,  nije podigao pošiljku“, a na drugi poziv suda nije se odazvao, s tim da je bio uredno pozvan putem oglasne ploče suda.

No ako nije još saznao, poručili su mu to  na  Facebook stranici KK Zadar fansa u utorak. Kažu da je to  jedan od razloga što "Brane huligan" neće doći na današnji sastanak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0
U nedjelju se pomiče sat: Evo kad morate pomaknuti kazaljke
ZIMSKO RAČUNANJE VREMENA

U nedjelju se pomiče sat: Evo kad morate pomaknuti kazaljke

Praksa pomicanja kazaljki na ljetno i zimsko vrijeme uvedena je radi uštede električne energije u industriji, kako bi ljudi ljeti, kad sunce ranije izlazi, ustajali sat ranije i ranije počinjali s radom, koristeći prirodno svjetlo
Dva iranska vojnika poginula u eksplozijama u Teheranu. SAD podržao Izrael: Samoobrana...
ESKALACIJA SUKOBA

Dva iranska vojnika poginula u eksplozijama u Teheranu. SAD podržao Izrael: Samoobrana...

Izraelski udari su odgovor na napad Irana, koji je ranije ovog mjeseca lansirao gotovo 200 balističkih projektila na Izrael. Izrael je rekao da će uzvratiti udarac, ali nije precizirao kada ili koja bi mjesta mogao ciljati