Obavijesti

Lifestyle

Komentari 8

Božanstvenu Rajnsku pečenku valja zaliti vrhunskim pivom

Božanstvenu Rajnsku pečenku valja zaliti vrhunskim pivom
3

Tradicionalna kuhinja s područja Düsseldorfa je raznolika, no jela se uglavnom sastoje od jednostavnih i jeftinih namirnica, a sve je iskombinirano s vrhunskim pivom

Tradicionalna kuhinja s područja Düsseldorfa je raznolika, no jela se uglavnom sastoje od jednostavnih i jeftinih namirnica, a sve je, naravno, iskombinirano s vrhunskim njemačkim pivom. 

Fotolia

Popularno jelo u Düsseldorfu su krvavice, a jedu se uglavnom s još popularnijim senfom po kojem je grad poznat. Senf se u Düsseldorfu služi u posebnim posudicama nazvanim 'Mostertpöttche'.

Stanovnici Düsseldorfa vole i sendvič 'Halver Han' koji se radi od polovice peciva od raži s maslacem, gaudom, lukom, senfom, mljevenom paprikom i kiselim krastavcima. 

Još jedno slavno jelo je 'Nebo i zemlja' koje se sastoji od pire krumpira i jabuka s krvavicama narezanim na šnite, a uz to se poslužuje i karamelizirani luk.

S obzirom na to da se Düsseldorf smjestio na obalama Rajne ne čudi što su njegovi stanovnici zavoljeli riječne dagnje koje vole jesti u umaku od bijelog vina uz pecivo od raži s maslacem i zaliti s čašom piva.

Dusko Marusic/PIXSELL

Ukusno i zasitno jelo koje svakako valja probati je 'Rajnska pečenka' (Sauerbraten). Iako originalan recept uključuje konjsko meso, danas se većinom radi od govedine koja se nekoliko dana marinira u crvenom vinu i octu, a zatim se polako pirja. Uz pečenku se poslužuju knedle od krumpira, sos od jabuka i crveni kupus.

Izvor: German Food

Saznajte više o direktnim letovima za Düsseldorf iz Dubrovnika i Splita.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 8
Top trikovi kako da vam božićna zvijezda traje do idućeg Božića
EVO NA ŠTO OBRATITI PAŽNJU

Top trikovi kako da vam božićna zvijezda traje do idućeg Božića

Važno je da kupite Božićnu zvijezdu koja nije bila izložena propuhu ili neadekvatnim uvjetima, jer će u protivnom po dolasku kući početi gubiti lišće, savjetuje osječki cvjećar Slaven Pavlović