Obavijesti

Sport

Komentari 14

Boto najavio kaznu za Čavlinu i dodao: 'Nejašmić je htio otići iz kluba i zaraditi velik novac...'

Boto najavio kaznu za Čavlinu i dodao: 'Nejašmić je htio otići iz kluba i zaraditi velik novac...'

Kad je Mierez otišao, kao da se izgubio "kostur" svega na terenu. Morali smo reagirati tako što smo doveli nove igrače, kako bismo ponovno imali taj "kostur", rekao je Jose Boto za stranice Osijeka

VIDEO

Nogometaši Osijeka su u katastrofalnom nizou od sedam utakmica bez pobjede, ispali su iz Europe i s jednim bodom iz pet dvoboja drže začelje ljestvice HNL-a uz Slaven Belupo. Uza sve to, momčad su napustili najbolji igrači Ramon Mierez i Darko Nejašmić uz nekolicinu ostalih (Kristijan Lovrić, Slavko Bralić, Andre Duarte, Marin Prekodravac…), a navijači pozivaju upravu da ode.

POGLEDAJTE SAŽETAK: Hajduk - Osijek 1-0

Pokretanje videa...

Sažetak Hajduk - Osijek 01:33

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

- Nakon prve faze prijelaznog roka u kojoj smo gradili momčad oko Ramona Miereza, poslije njegova odlaska morali smo razmotriti i promijeniti strategiju. Znamo da je naša momčad vrlo mlada i da joj nedostaje malo iskustva i može se reći liderstva na terenu, a kada to kažem mislim na to da se naša djeca mogu ugledati na nekoga u radu i trenirati s nogometašima koji su igrali na najvišoj razini i od kojih mogu jako puno naučiti. Odlučili smo, stoga, dovesti iskusne igrače koji će nam donijeti ne samo kvalitetu unutar momčadi, već mogu poslužiti i kao primjer našim mladim dečkima koji u sebi imaju veliki potencijal, ali nekada im fali malo iskustva i primjera kakav im je do sada bio Mierez, svojom predanošću prema svakom treningu i utakmici. I sada smo uz starosjedioce Malenicu i Jugovića doveli još par provjerenih internacionalaca, kako bismo pomogli ostalima da napreduju - rekao je Boto analizirajući prijelazni rok za službene stranice kluba.

Ponovio je kako nije htio da Mierez ode u Ujedinjene Arapske Emirate.

- Slijepo sam vjerovao Mierezu i njegovoj riječi da želi ostati do kraja sezone. Međutim, ne mogu ni njega pritom kriviti jer znam da i igrači žele napraviti ono što je najbolje za njih i njihove obitelji. S druge strane, mi ne možemo parirati platežnoj moći klubovima u koje naši igrači odlaze. Ponavljam još jednom, istina je da smo gradili momčad oko svog najboljeg igrača i strijelca i kada je on iznenada otišao, kao da se izgubio "kostur" svega na terenu. Morali smo reagirati tako što smo doveli nove igrače, kako bismo ponovno imali taj "kostur" i da bi nam momčad bila što konkurentnija. 

Nogometaši Osijeka večernji trening odradili na Opus Areni

Nejašmić je, kaže, sam izrazio želju da ode.

- S Ramonom sam se više borio da ostane ovdje dok je Neja izrazio želju otići iz kluba i zaraditi veliki novac koji ovdje ne može imati. Složio sam se s tim i prihvatio takvu opciju jer nam njegova pozicija u veznom redu nije kritična kao što je to bio s slučaj s Mierezom u napadu. Darku želim sve najbolje u daljnjoj karijeri, on nikada nije stvarao baš nikakve probleme na terenu ili u svlačionici i uvijek je sve svoje zadatke odradio i više nego profesionalno - rekao je Boto koji je u finišu prijelaznog roka doveo čak četvoricu igrača: Arnela Jakupovića, Tiaga Dantasa, Alessandra Tuiu i Hernanija.

Uza sve to, golman Nikola Čavlina, koji je ljetos pristigao na posudbu iz Dinama pa su ga navijači zbog pogrešaka uzeli na zub i zviždali mu, u intervjuu za Sportske novosti se istresao na njih rekavši kako nije klinac da mu zvižde svaku utakmicu, ali i da trener golmana od njega traži stvari koje nije radio u karijeri i da je to krivac za kikseve.

- Nema opravdanja za ono što je izjavio, zaista mu to nije trebalo, posebno u takvom kontekstu. Sada se mora suočiti s određenim posljedicama svoga nepromišljenoga čina kojim je naštetio imidžu kluba, a naravno da to nije bilo korektno ni prema trenerima pa ni suigračima. Treba promisliti kada se o nečemu javno govori - rekao je Boto i zamolio navijače za strpljenje jer će, kaže, rezultati ubrzo doći.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 14

VIDEO

Pozadina drame u Dinamu: Evo koliko bi Jakiroviću trebao platiti, koliko košta Kovač...
BURAN DAN U MAKSIMIRU

Pozadina drame u Dinamu: Evo koliko bi Jakiroviću trebao platiti, koliko košta Kovač...

Plus+ Za prvu navijačku želju treba platiti odštetu, iako ne trenira nikoga. Niko Kovač Bobanov je favorit, već je vodio trojicu dinamovaca. Nakon dva najteža poraza u povijesti Lige prvaka, jedan je trener dobio otkaz, drugi nije

ANKETA Tko bi trebao preuzeti Dinamo nakon otkaza Jakiru?
VRUĆA STOLICA

ANKETA Tko bi trebao preuzeti Dinamo nakon otkaza Jakiru?

Neki bivši treneri "modrih" trenutačno su zauzeti, drugi pak slobodni, a u kombinacijama se spominje i angažman Nike Kovača. Pitali smo vas tko bi trebao voditi Dinamo u nastavku sezone
Doznajemo: Sergej Jakirović je bivši, Dinamo smijenio trenera
PRESUDIO MU BAYERN

Doznajemo: Sergej Jakirović je bivši, Dinamo smijenio trenera

Nakon dvodnevnog sasjedanja u Maksimiru su presudili Jakiroviću. Prvi favorit za nasljednika Niko Kovač za sebe i svoj stožer traži plaću kakvu nije zarađivao niti jedan igrač u Dinamovoj povijesti