Obavijesti

Sport

Komentari 335

Bogdanović se sapleo, Litva u finalu EP-a sa samo dvije trice

Bogdanović se sapleo, Litva u finalu EP-a sa samo dvije trice
7

Srbija i Litva nisu odigrale vrhunsku utakmicu kao Francuska i Španjolska, ali i u ovoj se na kraju dogodila velika drama. Odlučio je tek pad Bogdana Bogdanovića

VIDEO

Po svemu što se vidjelo do polufinala, već su počele najave za finale između Francuske i Srbije. No to će biti utakmica za treće mjesto na Eurobasketu, u finale, a i na Olimpijske igre u Rio, otišli su Španjolci i Litavci

Da, oni isti Litavci koje je Hrvatska zašamarala uoči Eurobasketa. No i to je samo još jedan pokazatelj koliko su pripreme varljive, igrači Jonasa Kazlauskasa preživjeli su prvo dramu u skupini protiv Češke, pa onda i u osmini finala protiv Gruzije i u četvrtfinalu protiv Italije, a u polufinalu su samo dokazali da ih prati i velika sreća. 

Naime, kod vodstva Litve 66-64 samo 12 sekundi prije kraja Bogdan Bogdanović sjurio se prema košu, prevario svojeg čovjeka i onda se sapleo, pao i izgubio loptu. 

Javila se još minimalna nada za Srbiju jer je Mantas Kalnietis pogodio jedno slobodno bacanje poslije toga, no Miloš Teodosić nije uspio pronaći Nikolu Kalinića u posljednjem napadu, pa je završilo 67-64 za veliku feštu nekoliko tisuća litavskih navijača na tribinama i 20-ak njihovih novinara na press-tribini iza koša. 

Koliko je nevjerojatan prolazak Litve govori i statistički podatak vanjskog šuta. Reprezentacija koja je u povijesti ostavila dubok trag kao tricaška, u polufinalu je zabila tek dvije trice iz 14 pokušaja, no prošlo je to nekažnjeno kad je protivnik ispalio 28 šuteva za tri poena i pogodio samo šest puta. 

Ne samo da je promašivala, Litva je izgubila i 20 lopti, ali malo koga će na Baltiku biti briga za to kad na kraju na semaforu piše +3 za zelene.

Srbiji nije koristilo ni: "Pomozi, Bože!" s tribina, propalo im je 16 koševa Miloša Teodosića, kojeg su Litavci kažnjavali u svakom svojem napadu. Tako su lopte odluke na kraju bile u rukama Renaldasa Seibutisa, koji je završio s 13 koševa.

Jonas Valančiunas dobio je ogled protiv Miroslava Raduljice pod obručima i zabio je 15 koševa, Kalnietis je uz 12 koševa imao i devet asistencija, a vrijedi istaknuti i Mindaugasa Kuzminskasa s 13 koševa i devet skokova. 

U nedjelju će Litva u finalu, svojem drugom uzastopnom na eurobasketima, morati pronaći način kako zaustaviti Paua Gasola. Srbija će protiv Tonyja Parkera igrati za broncu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 335

VIDEO

I dalje se čeka novac od Uefe: Igrači Dinama još nisu dobili premije za ulazak u Ligu prvaka
'ISTEKAO NAM JE LEASING'

I dalje se čeka novac od Uefe: Igrači Dinama još nisu dobili premije za ulazak u Ligu prvaka

Plus+ Upravi kluba istekli su leasing ugovori za najam vozila, pa su oni obnovljeni, uz nešto povoljnije uvjete sponzorskog paketa. A i dalje će se voziti istom vrstom i klasom automobila kao prošle godine...

Dalić objavio popis: Vratio se Oršić, tu je četvorka iz Dinama, mladom hajdukovcu pretpoziv
ADUTI ZA LIGU NACIJA

Dalić objavio popis: Vratio se Oršić, tu je četvorka iz Dinama, mladom hajdukovcu pretpoziv

Izbornik i dalje vjeruje četvorici dinamovaca unatoč rezultatskoj krizi, a nije pozvao nijednog klasičnog desnog beka iako je najavio da će pretresti tu poziciju
Jeličić: Čuo sam da su u Dinamu pokidani međuljudski odnosi...
STUDIO HNL

Jeličić: Čuo sam da su u Dinamu pokidani međuljudski odnosi...

Mmaeeov je govor tijela bio jako loš. On je spustio čarape, raspustio kosu. Nisi Sergio Ramos. Nisi ni tako dobar ni tako lijep. Durdov? Već čitam da je hrvatski Yamal. Polako...