Orahe treba kupiti kada su svijetle boje i onda zamrznuti na -18 °C. Tako mogu stajati i preko godinu dana. Onda ih prije jela namočiti 24 sata u vodu. Tada se ispere površinski sloj koji daje gorčinu, a za zanimaciju im se može oguliti i kožica. Bilo kakva termička obrada uništava omega 3 masne kiseline, one oksidiraju. Znači jesti sirovo.
Dk
Deaktivirani korisnik
23.11.2022.
Odustani
Oduvijek ih držim u staklenim bocama.
re
revoltiranstoposto
28.11.2022.
Odustani
Onda i ribu treba jesti sirovu da ne propadnu omega tri masne kiseline ili?
Dk
Deaktivirani korisnik
29.11.2022.
Odustani
Riba najbolje kuhana i to na slaboj vartri. Omega tri masne kiseline pod utjecajem topline i svjetla oksidiraju i kao takve su manje blagotvorne za organizam. Z
nači što manje topline - to boje. A ti se snađi kako znaš.
Prikaži još ↓
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .