Obavijesti

Sport

Komentari 4

Bjelica: 'Teren nije bio kakav smo očekivali!' Šafarić: 'Imali smo bolje šanse nego Dinamo'

Bjelica: 'Teren nije bio kakav smo očekivali!' Šafarić: 'Imali smo bolje šanse nego Dinamo'
9

VARAŽDIN - DINAMO 0-1 Varaždin je ozbiljan i nije slučajno u devet kola primio samo pet golova. Imaju kvalitetu za četvrto, peto mjesto. Imaju što pokazati u borbi za europske pozicije, kaže Bjelica

VIDEO

Dinamovi su nogometaši sustigli Rijeku na ljestvici pobjedom 1-0 u Varaždinu. Jedini je gol zabio Juan Cordoba, kojemu je to prvijenac za zagrebačku momčad, a pogodio je glavom nakon što je Ba pogriješio, a Baturina mu asistirao.

Pokretanje videa...

Baturina i Sučić, dvojac vrijedan možda i do 50 milijuna eura! 01:07

U sezoni 2019/'20. Dinamo je nakon fantastične predstave protiv Atalante (4-0) pao u Varaždinu kod fenjeraša. U momčadi Varaždina više nema ni jednog igrača iz tadašnje momčadi, no kod Dinama isti je trener, Nenad Bjelica, te nekolicina igrača. S obzirom na tu utakmicu, u Maksimiru su i dalje Petković, Ademi, Zagorac, Theophile i Kulenović.

Varaždinci su se nadali da mogu iznenaditi, kao i tada, kada je Varaždinovu pobjedu 1-0 slavilo gotovo 5000 navijača. Na susret 9. kola stiglo je čak 7313 gledatelja. Istočna i južna tribina bile su prepune poklonika Dinama, a došli su i trener golmana reprezentacije Marjan Mrmić, uprave oba kluba, te bivši igrači oba kluba Mumlek, Brezovec i Težak.

Kao što se Dinamo postavio protiv Monaca u Ligi prvaka, sada se gotovo identično u formaciji postavio Varaždin. S petoricom u zadnjem redu. Prvi put su ove sezone startali su Tepšić, Duvnjak, Poldrugač i Jovanov. Na klupi je ostao virozni Šego. No, tako zbijeni Varaždinci dobro stajali protiv Dinama u prvom dijelu. I tko zna kako bi utakmica završila da je udarac Varaždinovog stopera Tepšića glavom otišao centimetar, dva desno.

Ovako je odlučila pogreška. Lamine Ba u 35. minuti je pogriješio i uslijedila je asistencija Baturine za Cordobu, koji je ostao sam samcat na pet metara i glavom zabio za 1-0.

Varaždin: NK Varaždin i GNK Dinamo u utakmici  9. kola Prve HNL

Probao je Šafarić izmjenama u drugom dijelu prodrmati sastav i promijenio je formaciju u 4-2-3-1, uveo napadače Dabru i Domjanića.

- Nismo se dobro osjećali na terenu, nismo dobro stajali, što zbog terena, što zbog dobrog protivnika. Slavili smo na teškom terenu, protiv izuzetno kvalitetnog protivnika, nakon opterećenja koje smo imali u Ligi prvaka. Znali smo patiti kad je protivnik išao vabank. Malo smo se presložili s dvije špice te onda zabili. Ne možemo biti sto posto zadovoljni, no ni teren nije bio na nivou na kojem smo očekivali - rekao je Bjelica, nahvalivši Varaždince.

- Varaždin je ozbiljan i nije slučajno u devet kola primio samo pet golova. Kvalitetan posao radi kolega Šafarić i siguran sam da Varaždinci imaju kvalitetu za četvrto, peto mjesto. Imaju što pokazati u borbi za europske pozicije.

Varaždin: NK Varaždin i GNK Dinamo u utakmici  9. kola Prve HNL

Dinamo nastavlja u Sv. Martinu na Muri, gdje će odigrati prijateljski susret s domaćinom Poletom, aktualnim prvakom 3. NL Sjever.

- Nosimo grb najboljeg i najvećeg kluba u Hrvatskoj. Prvenstvo, Liga prvaka, Kup, neće biti popuštanja ni u prijateljskoj utakmici - dodao je Bjelica.

Razočaran je bio Nikola Šafarić, koji smatra da je njegova momčad zaslužila više od poraza.

- Imamo za čim žaliti. Imali smo stativu, pa priliku Mamića, a Dinamo nije imao takvih situacija. Sve bi bilo drugačije da smo zabili. No, imali smo mnogih problema tijekom tjedna s ozljedama i bolestima. Jako dobro smo utakmicu odradili - rekao je Šafarić, čija je ekipa nakon prvog kruga skupila 12 bodova.

- Prije sezone smo se nadali da možemo igrati na način na koji smo igrali. Možda su neki iznenađeni. No, sve je u dva, tri boda na tablici. Nema mjesta za opuštanje. Bitno da je ostanemo zdravi pa onda možda i dodatno doselekcioniramo kadar na zimu.

Standings provided by Sofascore
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 4

VIDEO

Gattuso uoči Šibenika izbacio Pukštasa iz momčadi! Evo zašto
NOVI POTEZ TALIJANA

Gattuso uoči Šibenika izbacio Pukštasa iz momčadi! Evo zašto

Trener Splićana jednokratno je odlučio kazniti Pukštasa, kao što je to učinio ranije sa Sahitijem, Perišićem, Diallom, Dajakuom... Mladog Amerikanca nema u zapisniku protiv Šibenika

VIDEO Hajduk - Šibenik 4-0: Dragulj dao strašan gol, Rakitić prvijenac. Splićani preuzeli vrh
RAPSODIJA NA POLJUDU

VIDEO Hajduk - Šibenik 4-0: Dragulj dao strašan gol, Rakitić prvijenac. Splićani preuzeli vrh

U golijadu su se uključili i Kalik vrlo atraktivnim golom te Livaja, prvi strijelac lige sa sedam pogodaka. Hajduk je pred 21538 gledatelja preuzeo vodeću poziciju HNL-a, a Rijeka i Dinamo mu gledaju u leđa
Varaždin - Dinamo 0-1: 'Modri' se namučili za pobjedu, prvi gol Kolumbijca za važna tri boda
POBJEDA 'MODRIH'

Varaždin - Dinamo 0-1: 'Modri' se namučili za pobjedu, prvi gol Kolumbijca za važna tri boda

Jedini gol na utakmici pred 7313 gledatelja u Varaždinu zabio je Juan Cordoba u 35. minuti utakmice. Asistirao mu je Martin Baturina, koji se lijepo izborio za prostor, a Kolumbijac je pospremio glavom za prvijenac