Obavijesti

News

Komentari 1

Bivša njemačka kancelarka Merkel predstavlja memoare

Bivša njemačka kancelarka Merkel predstavlja memoare

Bivša njemačka kancelarka Angela Merkel predstavit će potkraj studenoga u Berlinu svoje memoare pod nazivom "Sloboda. Sjećanja 1954. - 2021."

VIDEO

Bivša čelnica njemačke konzervativne Kršćansko-demokratske unije (CDU) knjigu će predstaviti u Deutsches Theatreu 26. studenoga, na dan izlaska knjige, priopćeno je iz kazališta. Događaj će biti otvoren za javnost, a moderirat će ga novinarka Anne Will. Pretprodaja ulaznica počet će 10. listopada u 11 sati, prema najavi događaja na internetskoj stranici kazališta. 

Merkel je svoje političke memoare napisala zajedno s dugogodišnjom političkom savjetnicom Beate Baumann. Prema izdavaču Kiepenheuer & Witsch, knjiga ima oko 700 stranica i bit će objavljena u više od 30 zemalja.

Merkel, koja sada ima 70 godina, nije se kandidirala na saveznim izborima 2021. nakon što je 16 godina bila njemačka kancelarka.

Rođena u sjevernonjemačkom gradu Hamburgu, odrasla je u bivšoj Istočnoj Njemačkoj, studirala fiziku i postala politički aktivna tijekom razdoblja političkih previranja nakon pada Berlinskog zida.

Izabrana je u njemački Bundestag 1990. i bila je ministrica za žene i mladež, a kasnije i ministrica za okoliš. Od 2000. do 2018. vodila je CDU, a to ju je mjesto dovelo do položaja kancelarke 2015.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

Hitne službe izlaze na teren! Raste broj žrtva razornog tornada: Traje spašavanje...
PRATITE NA 24SATA

Hitne službe izlaze na teren! Raste broj žrtva razornog tornada: Traje spašavanje...

Masivni uragan Milton donio je za sobom olujne valove i obilne kiše, uz snažne udare vjetra. Oluja je izazvala i veliki broj tornada. Stižu prve informacije o stradalima