Obavijesti

News

Komentari 0

Bill Richardson je budući ministar trgovine SAD-a

Bill Richardson je budući ministar trgovine SAD-a
1

Za vrijeme Clintona Richardson je bio ministar energetike i veleposlanik SAD-a pri UN-u. Bio je kandidat za predsjedničku nominaciju demokrata

VIDEO

Novoizabrani predsjednik SAD-a Barack Obama imenovat će guvernera Novog Meksika Billa Richardsona za ministra trgovine, izjavio je u nedjelju jedan demokratski dužnosnik, prenose američki mediji. Dužnosnik je rekao da Obama planira objaviti imenovanje Richardsona na tu dužnost nakon Dana zahvalnosti, 27. studenoga. Dužnosnik je govorio pod uvjetom anonimnosti, jer nije ovlašten javno iznositi informacije o pregovorima za popunu mjesta u Obaminoj administraciji. Richardson je bio ministar energetike i veleposlanik SAD-a pri UN-u u vrijeme predsjednika Billa Clintona. Richardson bi trebao biti najviše pozicionirani dužnosnik hispanoameričkog podrijetla u Obaminoj vladi. Bio je jedan od kandidata za predsjedničku nominaciju Demokratske stranke, no povukao se iz utrke u siječnju i podržao Baracka Obamu, unatoč bliskog prijateljstva s Billom i Hillary Clinton. Njegova potpora pridonijela je da Obama na izborima osvoji gotovo dvije trećine glasova hispanoameričkih birača.
Najavljeno je da će Obama u ponedjeljak predstaviti svoj ekonomski tim, uključujući Tima Geithnera kao budućeg ministra financija i Lawrencea Summersa, kao svog glavnog ekonomskog savjetnika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Neutješna supruga i majka: 'Da mi je samo pet minuta da se zauvijek oprostim od njih...'
TUGA U KRIŽEVCIMA

Neutješna supruga i majka: 'Da mi je samo pet minuta da se zauvijek oprostim od njih...'

Dragutin i Tomislav Višak zabili su se Audijem u kamion u Italiji. Obitelj i prijatelji su shrvani. Istraga i dalje traje, a pogrebnici čekaju dozvole da ih prevezu u Hrvatsku
Užas na Maksimiru: Pješakinja preminula, auto naletio na nju
VIDEO

Užas na Maksimiru: Pješakinja preminula, auto naletio na nju

U prometnoj nesreći sudjelovali su osobno vozilo i pješakinja koja je smrtno stradala. Cesta je zatvorena i u tijeku je očevid.