Obavijesti

Sport

Komentari 108

'Bili tići' idu s najjačim adutima na završnicu Uefa lige mladih!

'Bili tići' idu s najjačim adutima na završnicu Uefa lige mladih!

Dolazimo oslabljeni, teško gostovanje, dobar izazov za nas, kazao je Leko u najavi ogleda s Rijekom. Trener Hajduka potvrdio je da će Vušković i Pukštas ići s juniorima u Ženevu

VIDEO

Hajduk se nakon prolaska u finale Hrvatskog nogometnog kupa vraća zadacima u prvenstvu. U nedjelju, u okviru 29. kola, 'bili' gostuju u Rijeci, a tamo će biti bez suspendiranih Marka Livaje i Filipa Krovinovića.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Hajduk 00:44

- Momčad je odlično. Vozili smo se deset sati, smijali smo se, ali u nogometu sve dolazi prebrzo. U velikom klubu si dobar po tome koliko je bila dobra zadnja utakmica. Ove godine pobjeđujemo na terenima gdje gubimo godinama. Volio bih da smo gubili pet godina. Jedna od težih utakmica. Rijeka je najbolja u 2023., u najboljem su momentu. Dobri su, mladi, poletni s dobrim trenerom. Dolazimo oslabljeni, teško gostovanje, dobar izazov za nas da pokažemo da nismo 11-12 nego 17-18 igrača - rekao je trener Hajduka Ivan Leko.

'Livaju se ne može zamijeniti'

Izostanci Krovinovića i Livaje?

- Marka se ne može zamijeniti. Ne može ni Real zamijeniti Benzemu, Bayern Lewandowskog, a ni City Haalanda. On je nama najbolji u svemu, ključan, lider. Pokušat ćemo igrati nešto drugo i dobiti na drugačiji način.

Susret 28. kola SuperSport HNL-a između Hajduka i Istre 1961

Je li Frigan najveća opasnost?

- Kada se gledaju brojevi on je drugi napadač u 2023. Opasan, može se spustiti, može dubina, centaršut, baš dobar igrač. Pred njim je lijepa karijera, ali nije Rijeka samo Frigan. Organizirani su, volim vidjeti kada mladi igraju. Rijeka ima odličan miks iskustva i mladosti. Na Rujevici je najbolji teren u ligi. Bit će drugačija utakmica zbog samih uvjeta.

Koja je po vama tajna Rijeke u drugom dijelu sezone?

- Došao je novi trener s deset novih igrača. Svi vjeruju u jedno te isto, od predsjednika do čistačice, nema potpitanja. 

Kako komentirate izjavu Zorana Zekića za Maksimir i travnjak?

- Neću na to odgovoriti.

Podsjetimo, Leko je nakon polufinala Kupa kritizirao travnjak u Koprivnici na što mu je Zekić odgovorio da su to samo alibiji.

VIDEO Igrači Gorice trenirali u 1 ujutro! 'Sopić hrvatski Magath'
VIDEO Igrači Gorice trenirali u 1 ujutro! 'Sopić hrvatski Magath'
VIDEO 'Blitzkrieg' Gorice! Evo kako je deklasirala Šibenik
VIDEO 'Blitzkrieg' Gorice! Evo kako je deklasirala Šibenik

Vušković i Pukštas idu s juniorima u Ženevu

Hoće li Nikola Kalinić igrati od prve minute?

- Zašto bi pomogli protivniku da zna gdje, što i kako. Bilo bi neozbiljno da govorimo. Neće biti prevelikih iznenađenja. 

Kakav je dogovor s juniorima za Ženevu, hoće li u Švicarsku ići Vušković i Pukštas?

- Da, idu. 

Je li Sahiti spreman?

- Trenira, ali on nije trenirao dva mjeseca. Kada je tako onda ti nedostaje sprinta, kisika, samopouzdanja. Najtužniji sam što nemam pravog Sahitija. 

Što očekujete od završnice sezone?

- U sportu vas nitko ne pita kako ste otvorili sezonu, već kako ste završili. To vrijedi za igrače, trenere, predsjednike, direktore. Što više pobjeda imaš više šansi za nešto osvojiti, za novi ugovor, transfer...Svi mi imamo individualne ambicije. Neće te nitko pitati kakav si bio prije. Svatko treba naći svoju motivaciju i ubaciti je u grupnu - zaključio je Leko. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 108

VIDEO

Pozadina drame u Dinamu: Evo koliko bi Jakiroviću trebao platiti, koliko košta Kovač...
BURAN DAN U MAKSIMIRU

Pozadina drame u Dinamu: Evo koliko bi Jakiroviću trebao platiti, koliko košta Kovač...

Plus+ Za prvu navijačku želju treba platiti odštetu, iako ne trenira nikoga. Niko Kovač Bobanov je favorit, već je vodio trojicu dinamovaca. Nakon dva najteža poraza u povijesti Lige prvaka, jedan je trener dobio otkaz, drugi nije

ANKETA Tko bi trebao preuzeti Dinamo nakon otkaza Jakiru?
VRUĆA STOLICA

ANKETA Tko bi trebao preuzeti Dinamo nakon otkaza Jakiru?

Neki bivši treneri "modrih" trenutačno su zauzeti, drugi pak slobodni, a u kombinacijama se spominje i angažman Nike Kovača. Pitali smo vas tko bi trebao voditi Dinamo u nastavku sezone
Doznajemo: Sergej Jakirović je bivši, Dinamo smijenio trenera
PRESUDIO MU BAYERN

Doznajemo: Sergej Jakirović je bivši, Dinamo smijenio trenera

Nakon dvodnevnog sasjedanja u Maksimiru su presudili Jakiroviću. Prvi favorit za nasljednika Niko Kovač za sebe i svoj stožer traži plaću kakvu nije zarađivao niti jedan igrač u Dinamovoj povijesti