Jela koja su nekad jeli težaci danas se pripremaju s radošću. Donosimo vam recepte za prežganu juhu, sinjske arambašiće i domaći mesni narezak - jela koja su pripremale naše bake
STARINSKA KUHARICA
PLUS+
Bijeli žganci i soparnik su jela koja su nekad bila za sirotinju
Specijalitet dalmatinskih Poljica je soparnik, a priprema se još od doba turskih osvajačkih pohoda na hrvatsko priobalje i Dalmatinsku zagoru te se smatrao jelom sirotinje. Nazivaju ga i Poljički zeljanik ili Poljički uljenjak i zaštićen je oznakom zemljopisnog podrijetla. Priprema se od glatkog pšeničnog brašna, blitve, luka, mješavine maslinova i suncokretova ulja u omjeru 1:1, češnjaka, soli i vode. Promjera je između 90 i 110 centimetara.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku