Obavijesti

Sport

Komentari 1

BiH želi na Euro, ali pred njima je težak zadatak: Dobili smo jednog od najtežih protivnika

BiH želi na Euro, ali pred njima je težak zadatak: Dobili smo jednog od najtežih protivnika

Iako je bila prisiljena domaće utakmice igrati na neutralnom terenu, Ukrajina je do zadnjeg kola kvalifikacija bila u igri za izravan plasman na završni turnir

VIDEO

Izbornik nogometne reprezentacije BiH Savo Milošević ocijenio je da Ukrajina predstavlja jednoga od najtežih protivnika u polufinalu doigravanju za plasman na EURO sljedeće godine, pri čemu je dobrom viješću nazvao to što bi u slučaju pobjede nad Ukrajinom momčad BiH bila domaćin i u finalu.

Današnje izvlačenje u Nyonu odlučilo je spojiti BiH i Ukrajinu, od kojih će pobjednik u finalu tražiti prolaz za EURO 2024. u Njemačkoj protiv boljeg iz susreta Islanda i Izraela. 

Susret BiH i Slovačke u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo

- To će biti sigurno jako težak meč, jer svi znamo kvalitete Ukrajine. Mogla se vrlo lako kvalificirati i kroz skupinu - rekao je Milošević.

Iako je bila prisiljena domaće utakmice igrati na neutralnom terenu, Ukrajina je do zadnjeg kola kvalifikacija bila u igri za izravan plasman na završni turnir. U zadnjem dvoboju, odigranom u njemačkom gradu Leverkusenu, Ukrajina je odigrala 0-0 protiv Italije, što je aktualnim europskim prvacima donijelo plasman na EURO zbog boljeg omjera u međusobnim dvobojima. 

Protiv Ukrajine će nogometne vrsta koju Milošević vodi igrati na svome terenu, a ždrijebom je odlučeno da će BiH biti domaćin i u slučaju se plasira u finale. 

Sarajevo: Konferencija za medije nogometne reprezentacije BiH

- Na jednu utakmicu je jako teško igrati, teško psihološki i fizički i tu nema nekih velikih favorita - rekao je Milošević.

Predsjednik Nogometnoga saveza BiH Vico Zeljković izrazio je optimizam rekavši kako reprezentacija ima četiri mjeseca da se pripremi za susrete doigravanja i plasman na EURO. 

BiH je u skupini J za EURO sljedeće godine u Njemačkoj završila na petom mjestu ostvarivši najlošiji rezultat u svojoj povijesti, a u zadnja tri nastupa reprezentacija je doživjela tri poraza (Portugal, Luksemburg, Slovačka) uz gol-razliku 2-11. Bosansko-hercegovački nogometaši su bili svjesni da će imati još jednu priliku za plasman na EURO 2024. kroz doigravanje, što su osigurali kao pobjednici jedne od skupina u B razredu Lige nacija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

Dinamo sazvao hitan sastanak o sudbini Jakirovića. Kandidat za trenera je i Niko Kovač!?
DRAMA U MAKSIMIRU

Dinamo sazvao hitan sastanak o sudbini Jakirovića. Kandidat za trenera je i Niko Kovač!?

Hoće li Jakirović nastaviti voditi momčad, nakon dva posrtaja (1-1 s Rijekom, 0-1 protiv Hajduka) i blamaže u Münchenu? Kuloari spominju da bi ga Niko Kovač mogao naslijediti

ANKETA Tko bi trebao voditi Dinamo? Ovi su treneri dostupni
PROMJENA ILI NE?

ANKETA Tko bi trebao voditi Dinamo? Ovi su treneri dostupni

Neki bivši treneri "modrih" trenutačno su zauzeti, drugi pak slobodni, a u kombinacijama se spominje i angažman Nike Kovača. Pitali smo vas tko bi trebao voditi Dinamo u nastavku sezone
Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!
ČUDO ZAGREBA

Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!

Kada treba, da se Danci ne ponadaju, digne se Srna, provuče se Glavaš, povuče Klarica, a onda Dibirov dvaput kazni Aalborgovih 7 na 6 preko cijelog terena. Hat-trick u 65 sekundi!