Obavijesti

Sport

Komentari 83

Bayern po obranu, Barca želi nazad na vrh, Real po 10. titulu

Bayern po obranu, Barca želi nazad na vrh, Real po 10. titulu
6

U Monte Carlu u 17.45 sati održat će se ždrijeb za novu, 22. sezonu Lige prvaka, no nažalost bez Dinama. Veliko finale igrat će se na stadionu Benfice 24. svibnja 2014.

VIDEO

S početkom u 17.45 sati sve oči će biti uprte prema Grimaldi Forumu u Monte Carlu, u kojem će se danas poslijepodne održati ždrijeb skupine Lige prvaka za 2013./14. sezonu, no nažalost ovoga puta bez Dinama. 'Modri' se neće naći u bubnju treću godinu zaredom nakon što je u dvije utakmice play-offa bolja bila bečka Austria.

No bez obzira na to u novoj sezoni sigurno neće nedostajati uzbuđenja, a za to će se pobrinuti najbolje europske momčadi, a među njima 14 pobjednika Lige/Kupa prvaka. Jedanaest prvaka automatski je osiguralo plasman u skupine, dok su Milan, Steaua Bukurešt i Celtic to učinili preko kvalifikacija.

32 momčadi bit će raspoređene u četiri jakosne skupine, a ždrijebat će se za osam skupina.

Bayern München je branitelj naslov s Wembleyja nakon pobjede nad Borussijom Dortmund u finalu, a Bavarci će pokušati postati prva momčad koja je obranila titulu nakon Milana u sezoni 1989./90. Poseban motiv će imati portugalska Benfica jer ovosezonsko finale igrat će se na njihovom Estadio da Luzu (stadionu svijetla) 24. svibnja 2014. godine, kao i Porto koji želi titulu osvojiti u svojoj domovini.

Manchester United ostvarit će rekordan 19. nastup u 22. izdanju Lige prvaka, jedan više od Barcelone, Reala i Porta, i to prvi put bez legendarnog Sir Alexa Fergusona, dok će premijerni nastup imati upravo Dinamov 'krvnik' Austria Beč. 

Barcelona će predvođena Messijem i Neymarom htjet prekinuti dvogodišnju sušu trofeja Lige prvaka nakon dominacije Chelseaja i Bayerna, a Real Madrid s novim trenerom Ancelottijem htjet će osvojiti jubilarni 10. trofej, ali tek prvi nakon 12 sezona. Chelsea pak želi ponoviti uspjeh od prošle godine, no ovoga puta  s njihovim omiljenim trenerom Joseom Mourinhom.

Među zanimljivim imenima je baksijski Real Sociedad, koji je preko Lyona osigurao plasman u Ligu prvaka prvi put nakon sezone 2003/04. kad su izgubili u osmini finala upravo od momčadi s Gerlanda.

Pratite izbivanja uživo iz Monte Carla preko Twittera urednika 24sata

Ekskluzivno na 24sata.hr možete pratiti zbivanja iz Kneževine u kojoj će vas urednik 24sata preko Twittera informirati o događajima vezanim za izbor najboljeg nogometaša te ždrijeb Lige prvaka i Europske lige. U aplikaciji u OVOM ČLANKU možete kronološki pratiti tvitove i opažanja našeg urednika.

Jakosne skupine Lige prvaka:

  • Prvi bubanj: Bayern, Barcelona, Chelsea, Real Madrid, Manchester United, Arsenal, Porto, Benfica
  • Drugi bubanj: Atletico Madrid, Šahtar Donjeck, Milan, Schalke 04, Marseille, CSKA Moskva, PSG, Juventus
  • Treći bubanj: Zenit, Manchester City, Ajax, Borussia Dortmund, Basel, Olympiacos, Galatasaray, Bayer Leverkusen
  • Četvrti bubanj: Copenhagen, Napoli, Anderlecht, Celtic, Steaua, Viktoria Plzen, Real Sociedad, Austria Beč
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 83

VIDEO

Pozadina drame u Dinamu: Evo koliko bi Jakiroviću trebao platiti, koliko košta Kovač...
BURAN DAN U MAKSIMIRU

Pozadina drame u Dinamu: Evo koliko bi Jakiroviću trebao platiti, koliko košta Kovač...

Plus+ Za prvu navijačku želju treba platiti odštetu, iako ne trenira nikoga. Niko Kovač Bobanov je favorit, već je vodio trojicu dinamovaca. Nakon dva najteža poraza u povijesti Lige prvaka, jedan je trener dobio otkaz, drugi nije

ANKETA Tko bi trebao preuzeti Dinamo nakon otkaza Jakiru?
VRUĆA STOLICA

ANKETA Tko bi trebao preuzeti Dinamo nakon otkaza Jakiru?

Neki bivši treneri "modrih" trenutačno su zauzeti, drugi pak slobodni, a u kombinacijama se spominje i angažman Nike Kovača. Pitali smo vas tko bi trebao voditi Dinamo u nastavku sezone
Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!
ČUDO ZAGREBA

Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!

Kada treba, da se Danci ne ponadaju, digne se Srna, provuče se Glavaš, povuče Klarica, a onda Dibirov dvaput kazni Aalborgovih 7 na 6 preko cijelog terena. Hat-trick u 65 sekundi!