Obavijesti

Sport

Komentari 13

VIDEO Bayern senzacionalno izgubio od Mainza! Borussia ima sve u svojim rukama...

VIDEO Bayern senzacionalno izgubio od Mainza! Borussia ima sve u svojim rukama...

Mainz je u 29. kolu Bundeslige šokirao Bayern pobijedivši ga 3-1 i tako dao priliku Borussiji Dortmund da već večeras preuzme prvo mjesto u Bundesligi

VIDEO

Prije samo mjesec dana Bayern je bio u igri za sva tri trofeja. U Kupu ga je čekao Freiburg u četvrtfinalu, a u Ligi prvaka dvomeč protiv Manchester Cityja u borbi za polufinale. Uz to, prvo mjesto bilo je rezervirano za njih u Bundesligi ispred Borussije Dortmund

Sve je išlo kao po loju, no čelnici nisu bili zadovoljni Julianom Nagelsmannom, njegovim vođenjem i prevelikim oscilacijama u igri pa su ga iznenada smijenili i zamijenili Thomasom Tuchelom. A on je uspio u samo nekoliko utakmica uništiti sve što je njegov prethodnik gradio. Prvo je ispao od Freiburga iz Kupa pa i od Citya iz Lige prvaka. Na dobrom je putu da uprska sve i u prvenstvu.

Bayern si ugrozio naslov 

Mainz je u 29. kolu Bundeslige šokirao Bayern pobijedivši ga 3-1 i tako dao priliku Borussiji Dortmund da već večeras preuzme prvo mjesto. Ispadanje iz Lige prvaka očito je uzdrmalo igrače bavarskog velikana koji su izgledali odsutno, bezidejno i jalovo. Bayern je poveo u 29. minuti golom Sadija Manea. Kontrolirao je igru, držao posjed lopte, ali bez konkretnog učinka u napadu. Mainz je to kaznio u drugom dijelu.

firo : 04/22/2023, football, soccer, 1st league, 1st Bundesliga, season 2022/2023, FSV FSV FSV Mainz 05 - FC Bayern Munich Muenchen

Ajorque je izjednačio u 65. minuti, a lica gostiju zacrvenila su se od šoka osam minuta kasnije kada je Barreiro zabio za potpuni preokret. Pokušao se Bayern vratiti, Tuchel je bacio sve karte u napad, a to je iskoristio Martin koji je u 79. minuti stavio točku na i. 

Golove pogledajte OVDJE

Thomas Tuchel je u Bayern došao kao trener koji može razbuditi uspavane zvijezde i dovesti igru na razinu koju su htjeli vidjeti čelnici. Istina, tu je tek mjesec dana i teško se u tako kratkom razdoblju može nešto promijeniti, no zabrinjavajuće za navijače je to što momčad igra još gore nego što je to slučaj bio pod Nagelsmannom koji odmara, prima plaću iako ne radi i gleda kako se urušava sve što je radio.

FSV Mainz 05 - Bayern Munich

Njegova smjena mogla bi koštati posla i čelnike Olivera Kahna i Hasana Salihamidžića koji su pod sve većim udarom kritika. A to će biti sve izvjesnije ako Bayern u završnici sezone ostane bez trofeja, što bi bio potres epskih razmjera za njemačkog velikana. 

Bundesliga - 1. FSV Mainz 05 v Bayern Munich

Borussia Dortmund ima sve u svojim rukama. Pobjedom protiv Eintrachta (4-0) preuzela je sedlo na vrhu tablice i kroji svoju sudbinu do kraja prvenstva. Ponudila im se velika priliku i objeručke su je iskoristili. Jako je blizu prvi naslov nakon 11 godina čekanja. 

Kovačev Wolfsburg demolirao Bochum

U preostale tri subotnje utakmice u poslijepodnevnom programu gostujuće momčadi su ostvarile tri uvjerljive pobjede. Wolfsburg Nike Kovača je sa 5-1 slavio u Bochumu, Werder je u Berlinu svladao Herthu sa 4-2, a Hoffenheim je pred svojim navijačima poraže od Koelna sa 3-1.

Svanberg (10, 56), Kaminski (21), Wimmer (33) i Waldscmidt (77) su postizali pogotke za Wolfsburg u Bochumu, dok je jedini strijelac za domaću momčad bio Broschinski (69).

Najzaslužniji za pobjedu Werdera nad Herthom bio je trostruki strijelac Marvin Ducksch (6, 27, 51), a četvrti pogodak postigao je Weiser (63). Ngankam (68) i Lukebakio (77-11m) su bili strijelci za berlinsku momčad koja se sa 22 boda nalazi na dnu ljestvice i sve je bliže preseljenju u drugoligaško društvo.

Hoffenheim si je pobjedom nad Koelnom mogao kupiti malo mira uoči posljednjih pet kola, ali je momčad Andreja Kramarića po osmi put u ovoj sezoni ostala bez bodova pred svojim navijačima. Strijelci za Koeln bili su Kainz (18-11m), Selke (39) i Thielmann (90+2), a za Hoffenheim je pogodio Dolberg 90+4.

Kramarić je odigrao cijelu utakmicu za Hoffenheim koji se sa 29 bodova nalazi na 14. mjestu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 13

VIDEO

Kladionice imaju jasnog favorita za novog trenera Dinama: Evo tko vodi u utrci za 'vruću' klupu
NEKA POZNATA IMENA

Kladionice imaju jasnog favorita za novog trenera Dinama: Evo tko vodi u utrci za 'vruću' klupu

Favorit kadionice je već vodio Dinamo u 100 utakmica, a pod njegovim vodstvom klub je postigao zapažene uspjehe u Europi. Sljedeći na listi je Željko Sopić

Dječak (15) se bori za život. U pomoć je uskočio Marko Livaja
VELIKO SRCE

Dječak (15) se bori za život. U pomoć je uskočio Marko Livaja

Dječak Filip Lemo (15) boluje od aplastične anemije koja se liječi presađivanjem koštane srži ili matičnih stanica. Vodi najvažniju bitku u životu i hitno mu je potrebna pomoć