Obavijesti

Sport

Komentari 83

Baturina zagrmio: Nije mi jasan kriterij suđenja! Mišić: Mi smo mali klub pa nam to mogu raditi

Baturina zagrmio: Nije mi jasan kriterij suđenja! Mišić: Mi smo mali klub pa nam to mogu raditi

DINAMO - MONACO 2-2 Ne bismo prihvatili bod uoči utakmice, išli smo na pobjedu i zaslužili je. Bjelica nas je podigao, znamo da je odličan, ali previše mi je žao ove utakmice, kazao je Martin

VIDEO

Martin Baturina zabio je krasan gol Monacu za prednost 2-0 u 66. minuti, ali "modri" nisu uspjeli izdržati do kraja. Primili su dva gola nakon kornera i penala za remi u drugom kolu Lige prvaka.

Pokretanje videa...

Trening Dinamovaca uoči utakmice Lige prvaka 01:16

Hrvatski reprezentativac je, još onako vruć na terenu, u kameru HTV-a kritizirao njemačkog suca Harma Osmersa koji je debitirao u elitnom natjecanju, dodijelio igračima Dinama četiri žuta kartona, gostima dva, a pritom je i isključio trenera Dinama Nenada Bjelicu.

Prije utakmice prihvatili biste bod, upitao je Baturinu novinar.

- Ne bismo ga prihvatili, rekli smo da idemo na pobjedu i zaslužili smo je. Nije mi jasan kriterij suđenja, ne bih se htio vaditi na to, ali neke odluke išle su na njihovu stranu. Pitao sam suca ako ovo na Bruni nije penal, kako ono može biti? Stvarno mi nisu jasne te odluke - rekao je Martin.

Mislio je Baturina na situaciju iz 81. minute kad je Petković pao u šesnaestercu tražeći penal zbog gaženja, no sudac je pokazao faul u napadu. Usporena snimka pokazala je da gaženja nije bilo. Lukas Kačavenda tu je dobio žuti karton zbog prigovora.

Nenad Bjelica ekspresno je podigao momčad koja je svladala Lokomotivu i bila nadomak skalpa u Europi.

- Trener nas je podigao, svi znamo da je odličan, ali previše mi je žao ove utakmice - dodao je Baturina.

Josip Mišić također je okrznuo suca.

- Odigrali smo odličnu utakmicu, radili sve što smo se dogovorili na sastanku i treninzima, mušku utakmicu, poveli 2-0. Uh, nažalost nije bilo dovoljno. Kažu mi da je na Petku bio penal kao što je bio i njihov. Mi smo jedan mali klub kojem ovo mogu napraviti - rekao je veznjak Dinama.

Zagreb: DInamo ostao bez pobjede nad Monacom

Kako ste zaustavili Monaco u prvom dijelu?

- Znali smo da oni žele doći do napadača i odložiti na krila ili vezne, tu smo ih zatvorili, odigrali taktički odlično i nismo im dopustili praktički ništa.

A kako ste vidjeli penal za Monaco u završnici?

- Bio sam blizu, mislim da je dosuđen penal regularno, nemam što reći.

Što je Bjelica donio momčadi?

- Imali smo veliki rezultatski pad i nije se lako izvući iz toga. Pokazali smo prošlo kolo da možemo, moramo ustrajati u igri kao danas i pobjede će doći. On želi karakternu momčad koja igra pragmatično i davati maksimum. Zna da imamo kvalitetu i da će rezultat tako doći. Salzburg? Ne ide mu najbolje, kao ni nama. Ali je potentna momčad puna mladih igrača, moramo se ići tamo potući i uzeti tri boda.

Petar Sučić je bio nešto smireniji.

- Ostaje žal, mogu sve dečke pohvaliti, od prvog do zadnjeg, stožer i sve koji smo se pripremali za ovu utakmicu i ovako odigrati. Nije mala stvar odigrati ovako protiv ovakve momčadi. Imamo 2-0 u drugom poluvremenu i moramo se bacati na glavu da obranimo taj rezultat. Greške se događaju, danas su jedni, sutra neki drugi. Moramo stati iza naših igrača, žao nam je što nismo uzeli tri boda. Možemo se samo okrenuti prema dalje i nastaviti raditi, vjerujem da će nam se negdje vratiti - kazao je.

Zagreb: Susret Dinama i Monaca u Ligi prvaka

- Ostavili smo Monaco na minimumu šansi. Savršeno smo odigrali od prvog do zadnjeg igrača, trudili se i bacali na glavu. Navijači su nam pružali veliku podršku, hvala im što su došli po ovakvom vremenu. Gol? Vidio sam da će mi odigrati loptu, istrčao sam kontru, vidio sam da je teško promijeniti smjer kad se zaustavljaš. Znao sam da će se baciti. Kad sam zarolao, golman je izlazio, a igrač zatvarao drugu stativu. U glavi mi je jedino bio lob.

Poslao je i poruku tribinama.

- Hvala navijačima što su nas podržali u ovakvom broju po ovako teškom terenu. Mogu im zahvaliti i reći da nas nastave podržavati, odužit ćemo im se. Trebamo se dobro odmoriti i pripremiti za Varaždin, a onda ćemo vidjeti za dalje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 83

VIDEO

Dinamo - Monaco 2-2: Greške koštale 'modre' velike pobjede, Francuzi iščupali bod u Zagrebu
BOD GORKOG OKUSA

Dinamo - Monaco 2-2: Greške koštale 'modre' velike pobjede, Francuzi iščupali bod u Zagrebu

DINAMO - MONACO 2-2: Sučić (45+3') je u stilu velikog golgetera doveo 'modre' u vodstvo, Baturina (66') je zabio još jedan sjajan gol, ali je sjajan posao 'modrih' pao u vodu u zadnjih 15 minuta utakmice