Obavijesti

News

Komentari 0

Baš za prste polizati: Naše specijalitete obožavaju i stranci

Baš za prste polizati: Naše specijalitete obožavaju i stranci
1

IĆE I PIĆE Manifestacija Gastro Biograd okupila je ljubitelje dobre hrane i vina. Uživali su u kulinarskom dvoboju, koncertima zvijezda

Jako nam se svidjelo, ambijent uz bazen je odličan, komentirala je skupina gostiju koji su u Biograd na Moru stigli iz Austrije.
U tom je gradu proteklog vikenda održana gastro manifestacija naziva Gastro Biograd. Već tradicionalno biogradsko događanje ove je godine održano na tamošnjoj šetnici i bazenu hotelskog kompleksa Ilirije. Gastro Biograd privukao je goste iz cijele Hrvatske, ali i iz Europe. Svečano otvorenje održali su masterchefovi David Skoko i Branko Ognjenović, a upravo je prva večer manifestacije bila posvećena najfinijim hrvatskim gastro delicijama.

- Večeras radim klasični teleći perket, znači teleća plećka koja se lagano pirja s dosta crvene paprike , lovora, češnjaka I malo ljuće paprike. Perket je poznat po tome što se na kraju uvijek dodaje vrhnje, to ga razlikuje od paprikaša. Ja sam napravio jednu inačicu tog jela, zadržao sam onaj pravi domaći okus i miris, ali ću ga servirati na moderniji način - objasnio je Branko Ognjenović. S druge strane, Skoko je radio ražu kamenicu sa šalšom od rajčice, kapara i maslina.

- Od kapule i motara napravit ću kremu, u pećnici je palenta, a karamelizirat ću cherry rajčice i malo timijana - rekao je Skoko te istaknuo da je pobornik prepoznatljivosti lokalne kuhinje jer upravo to može učiniti našu zemlju prepoznatljivom na gastro sceni. O pobjedniku kuharskog natjecanja odlučio je žiri sastavljen od posjetitelja koji su morali odlučiti je li im bolja spremljena raža ili perket.

- Nije nam bilo lako, jela su vrhunski spremljena i servirana. Svako je izvrsno na svoj način. Presudile su sitnice u osobnim preferencijama, pa je pobijedio David Skoko, iako su za nas obojica pobjednici - komentirali su nakon kuharskog dvoboja članovi žirija.
Uz chefove Skoku i Ognjenovića, na Gastro Biogradu kuhali su brojni biogradski restorani, ali i kuharski timovi iz drugih krajeva Hrvatske. Tako su okupljeni, osim u hrvatskim sirevima i vinima, mogli uživati u čobancu, roštilju, viškoj pogači, janjetini s graškom i ostalim delicijama. Svjetski amaterski prvak u slobodnom stilu, Rok Florjančić, u bazenu je na vodenom skuteru izveo akrobacije. Nekoliko puta zaredom spretno se okrenuo u zraku i okupljene ostavio bez daha svojim vratolomijama. Prvu večer manifestacije koncert je održao Mladen Grdović, a drugi dan Ivan Zak. Nakon Zakova koncerta, pjevača je čekao poduži red obožavateljica za fotografiranje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0
FOTO Teška nesreća u Šibeniku: 'Auto se zabio u zid i prevrnuo'
NA TERENU I VATROGASCI

FOTO Teška nesreća u Šibeniku: 'Auto se zabio u zid i prevrnuo'

U nesreći je, kako su nam potvrdili iz JVP Šibenik, sudjelovao jedan automobil. Za sada nema službenih informacija o ozlijeđenim ili stradalim osobama
Tuga u Šibeniku zbog smrti mladog sportaša: 'Predivna osoba i najbolji tata i prijatelj'
POGINUO U NESREĆI

Tuga u Šibeniku zbog smrti mladog sportaša: 'Predivna osoba i najbolji tata i prijatelj'

Nardo Prelević bio je uspješan sportaš - član Društva sportske rekreacije ‘Feel the power’ i postizao je zapažene svjetske rezultate u fitnessu, body bulidingu i zahtjevnim kajak utrkama
U teškoj prometnoj nesreći kod Šibenika poginuo muškarac (34)
POLICIJA OBJAVILA DETALJE

U teškoj prometnoj nesreći kod Šibenika poginuo muškarac (34)

Od siline udara i zadobivenih ozljeda 34-godišnjak je preminuo na mjestu događaja. Policija je izvijestila da je vozio prebrzo te da nije bio vezan