Obavijesti

Sport

Komentari 0

Spektakl u Areni: Stiže Barca, a Zagreb bez pivota! 'Moramo ući u četiri metra da zabijemo gol'

Spektakl u Areni: Stiže Barca, a Zagreb bez pivota! 'Moramo ući u četiri metra da zabijemo gol'

Zagreb čeka prvaka Europe, a ozlijedila su se sva tri pivota. "Španjolci imaju individualnu kvalitetu da mogu zabiti gol kada hoće teoretski", kaže trener Zagreba Andrija Nikolić

VIDEO

Zanimljivo prijepodne u Kutiji šibica. U većoj, rukometnoj dvorani trenira Zagreb, u manjoj, košarkaškoj, Cibona. I dalje sa svim strancima, i trenerom Chrisom Thomasom i Catom Barberom, ako koga zanima i to.

Draženov dom danas je zauzeo futsal odnosno finale Superkupa, u utorak će Arenu Zagreb Nick Cave pa će Zagreb dvoranu za Barcelonu (18:45) pripremati tek na dan utakmice u srijedu, bez treninga u njoj dan prije. Što je, tu je. 

Barcelone u Zagrebu nije bilo dvije i pol godine, Katalonci su i dalje jedini od velikana koje Zagreb kod kuće još nije pobijedio. A i zadnji put taj domaći teren bio je u Sutinskim vrelima, koja su prokišnjavala i slala sliku kakvu Zagreb valjda više nikada neće poslati u Europu.

Zagreb izgubio u Areni nakon 13 mjeseci! U prvom poluvremenu dugo nije ovako podbacio...
Zagreb izgubio u Areni nakon 13 mjeseci! U prvom poluvremenu dugo nije ovako podbacio...

Nakon četiri kola Barcelona je jedina savršena od 16 klubova Lige prvaka. Najviše joj se približio Pick Szeged (31-30), koji je prije pet dana prelagano osvojio Arenu. Ali, ranjivost Barce su konkurenciji otkrili Veszprem i Al Ahly, koji su je pobijedili na Svjetskom klupskom prvenstvu, na kojem je završila tek četvrta za svoje pojmove.

Arena će prvi puta ove sezone otvoriti i gornji prsten. Šteta jedino da Zagreb nije poslao bolju pozivnicu prošlog tjedna, ni igračku ni rezultatsku. U srijedu nema imperativa, možda će to proizvesti pravu reakciju Nikolićeve momčadi.

Zagreb: Konferencija za medije RK Zagreb uoči utakmice EHF Lige prvaka protiv Barcelone

- Dolazi najbolji i najatraktivniji protivnik, osvajač Lige prvaka. Ali mislim da mi nismo još rekli svoje, imamo puno prostora i vjerujem da možemo igrati sa svima. Hoće li to biti u srijedu, ne znam, ali dobro treniramo i ako se poklopi dobar dan, sa svima možemo igrati - kaže trener Zagreba, koji će na Barcelonu možda bez ijednog pivota...

- Imamo problema s ozljedama njih trojice, Faljić nedostaje od početka sezone, Trivković je protiv Rudara ozlijedio i gležanj i prst i koljeno, a Walczak prima injekcije zbog bolnih leđa. Nadamo se da će moći barem jedan. Dibirov je osjetio bol u listu, ali on će biti u sastavu. Sigurno mu se neće ponoviti loša utakmica kao protiv Szegeda. Odradio bi, ako treba, i tri utakmice. A mladi dečki koje imamo još nisu spremni za ovu razinu.

Kako igrati protiv najboljih u Europi?

- Prvi je zadatak da im spriječimo tranziciju. Oni imaju individualnu kvalitetu da mogu zabiti gol kada hoće teoretski, ali uz dobro trčanje nam treba i disciplina u napadu. Ne smijemo, jasno, razbraniti golmana jer kad golman brani, lakše je ući u ritam trčanja. To znamo i po sebi. Da, izgubili su od Al Ahlyja, ali i mi smo u pripremama upoznali da su Egipćani odlična momčad, a i Barcelona zna odmarati igrače kada utakmice nisu previše važne.

Imate li plan za sredinu obrane Barcelone, kojom vladaju Thiagus i N'Guessan?

- Igraju španjolskim sustavom u kojem nema puno kontakta u obrani, izlaze oni dublje, ali se vrate i puštaju šut, koji golmani kupe. Pogledali smo zadnje tri-četiri utakmice i ne znam je li Thiagus napravio pet prekršaja. On igra glavom, tjera te da ideš tamo gdje on želi, ali imamo vizije i varijante.

Na primjer?

- Beljavski je pokazao da može, tu je i Kos kojeg čekamo da uđe u formu. Imamo mi oružja, ali ne smije nam se dogoditi kao protiv Szegeda da promašimo sedam šuteva. 

Zagreb: Slavlje rukometaša Zagreba nakon pobjede nad Aalbogom

Luka Lovre Klarica s tim ove sezone nema problema, on vuče Zagreb, igra 60 minuta, ali ne može ni on sve sam. Kaže trener, evo Luka će objasniti zašto se događaju tehničke pogreške...

- Sami se dovedemo u komplikacije i dogodi se pogreška ni iz čega. Ne vjerujem da se bojimo pobijediti u zadnjih 10 minuta. Prošle godine smo izvukli nekoliko utakmica u završnici. Možda je i faza, ja sam ovdje pet godina i meni je sigurno lakše nego nekima koji su odigrali nekoliko utakmica. Govorim iz vlastitog iskustva, neki se još nisu susreli s ovakvim kontaktima u napadu. Ja sam imao na početku 15 kilograma manje nego sada...

Barcelona je najteža rukometna kategorija...

- Dokazuju sve rezultatima. Ne smijemo razbraniti golmane inače je to smrt za nas. Najviše golova zabijaju iz polukontre i kontre, Janc i Abello na krilima su ekstremno brzi i oni sami to sve znaju rješavati. Moramo ući doslovno u četiri metra da bismo zabili gol.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

VIDEO Dario se zanio! Košarkaš Barcelone dirao sutkinju po stražnjici, pogledajte reakciju
RUKE K SEBI

VIDEO Dario se zanio! Košarkaš Barcelone dirao sutkinju po stražnjici, pogledajte reakciju

Suigrači međusobno to stalno čine, čak i suparnički igrači koji se poznaju i u dobrim su odnosima. No zaista se rijetko događa da igrač sutkinju "pljesne" po stražnjici. I to u jakoj ligi kao što je španjolska