Obavijesti

Show

Komentari 1

Barbra Streisand i Dolly Parton oprostile se od Kristoffersona

Barbra Streisand i Dolly Parton oprostile se od Kristoffersona

Country legenda Kris Kristofferson preminuo je u svom domu na Havajima u subotu u 88. godini. Od njega se opraštaju mnogi, a među njima i Barbra Streisand te Dolly Parton

VIDEO

Kris Kristofferson, utjecajni američki pjevač i tekstopisac s nizom hitova, kao što su "Me and Bobby McGee" i "Help Me Make It Through the Night", kao i uspješan glumac, preminuo je u subotu u 88. godini, izvijestila je obitelj. Glasnogovornik obitelji poručio je da je Kristofferson preminuo u svom domu na Havajima, okružen obitelji. 

Od njega se oprostila Barbra Streisand (82), s kojom je glumio u filmu 'Zvijezda je rođena', što mu je bila jedna od najpoznatijih uloga. To je ujedno bio i jedan od najpopularnijih filmova 1976. godine. 

Umro Kris Kristofferson (88), legenda countryja i Hollywooda
Umro Kris Kristofferson (88), legenda countryja i Hollywooda

- Prvi put kada sam vidjela Krisa da nastupa bilo je u klubu Troubadour u Los Angelesu. Znala sam da je poseban. Svirao je gitaru bos i činio se kao savršen izbor za scenarij koji sam radila, koji se s vremenom pretvorio u 'Zvijezda je rođena'. U tom filmu Kris i ja smo pjevali pjesmu koju sam napisala za film, 'Evergreen'. Za svoj zadnji koncert u Hyde Parku u Londonu 2019. sam pitala Krisa da mi se pridruži na pozornici za duet iz filma 'Lost Inside Of You'. Bio je šarmantan kao i uvijek, a publika ga je nagradila velikim pljeskom. Bio je užitak vidjeti da dobiva ljubav koju je zaslužio - napisala je Streisand i dodala da misli na njegovu suprugu Lisu, za koju zna da ga je podržavala na svaki mogući način. 

Od Kristoffersona se oprostila i country legenda, Dolly Parton (78). Njih dvoje bili su prijatelji dugi niz godina, a ostvarili su i uspješne glazbene suradnje. 

- Kakav veliki gubitak, kakav veliki pisac, kakav veliki glumac, kakav veliki prijatelj. Uvijek ću te voljeti - kratko je poručila Parton. 

Kristofferson je bio renesansni čovjek - sportaš pjesničkog senzibiliteta, bivši vojni časnik i pilot helikoptera.

Kristofferson se probio u glazbeni svijet kao tekstopisac u glavnom gradu country glazbe Nashvilleu - pišući hitove poput Grammyjem nagrađene "Help Me Make It Through the Night", "For the Good Times" i „Me and Booby McGee, što je bio jedan od posljednjih hitova Janis Joplin.

Dolly Parton o tome zašto nikad nije imala djecu: 'Imala sam svoju karijeru, svoju glazbu...'
Dolly Parton o tome zašto nikad nije imala djecu: 'Imala sam svoju karijeru, svoju glazbu...'

Početkom 1970.-ih, kada se već etablirao kao pjevač, započeo je i glumačku karijeru. Osim u filmu 'Zvijezda je rođena', glumio je i u hit filmova "Pat Garrett i Billy Kid", „Konvoj” i "Vrata raja".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

Mate Rimac ima novu djevojku?
LJUBAV NAKON RAZVODA

Mate Rimac ima novu djevojku?

Prije par mjeseci se Rimac rastao nakon tri godine braka, a sada se šuška kako ima novu ljubav...