Obavijesti

Sport

Komentari 8

Barbarić kapetan Dinama: Velika je čast nositi traku

Barbarić kapetan Dinama: Velika je čast nositi traku
1

Mladi je Tomislav Barbarić bio kapetan Dinama u utakmicama protiv Lokomotive i Zrinjskog. Barba je rekao da je to velika čast, za njega i za obitelj...

VIDEO

Tomislav Barbarić bio je kapetan Dinama u drugom poluvremenu utakmica protiv Lokomotive i Zrinjskog. Trener Jurčić u mladog braniča ima veliko povjerenje.
- Dobiti kapetansku traku u Dinamu je najveća čast što ti se može dogoditi. To nije čast samo za mene, već i za cijelu moju obitelj - komentirao je mladi Barbarić.
Tomislav bi, pokazale su to pripreme u Međugorju, mogao biti vođa nove 'modre' generacije.
- Ostao sam na terenu kada su protiv Zrinskog i Lokomotive većinom igrali mladi igrači kao ja. Mislim da Badelj i ja možemo biti lideri - kaže Barbarić i dodaje:
- Suigrači su me na terenu slušali kao kapetana i osjećao sam veliku odgovornost...
Barbarić u obrani često igra zajedno s Brazilcima i Argentincima.
- Ne bi vjerovali što se sve međusobno izgovorimo na terenu za vrijeme utakmice. Naučio sam čak i neke fraze na španjolskom jeziku. A i kad je frka, pričamo na sto jezika - rekao je Barbarić kroz smijeh.
Kao mladi igrač Tomislav je puno naučio od Roberta Kovača i Igora Bišćana.
- Kad sam kao klinac trenirao, obožavao sam gledati utakmice na kojima je igrao Bišćan. Došavši prvi put u svlačionicu Dinama, Bišćan mi je najviše pomogao. Njega i Roberta mogu slušati satima kako pričaju o svojim iskustvima iz velikih utakmica - kazao je Barbarić.
Mnogi su navijači Dinama na utakmicama u Gabeli braniča Zagrepčana usporedili s braničem Manchester Uniteda Rijom Ferdinandom.
- Rio je sjajan, ali je meni uzor John Terry - rekao je Barbarić i dodao kako se ne zamara mogućim ponudama klubova iz liga petice. Zna se da je interes za njega prije nekoliko tjedana pokazao aktualni francuski prvak Bordeaux.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 8

VIDEO

Marko Marić: Novi trener može biti domaći ili stranac. Ako je vrhunski, onda ćemo ga platiti!
SPORTSKI DIREKTOR OTKRIO

Marko Marić: Novi trener može biti domaći ili stranac. Ako je vrhunski, onda ćemo ga platiti!

Nemamo nikakve ograničavajuće faktore, bilo da je riječ o domaćem ili stranom treneru. Svi kandidati su u igri. Kad pronađemo idealnog trenera, donijet ćemo odluku, rekao je sportski direktor Dinama Marko Marić