U malo toplog mlijeka dodajte šećer, kvasac i brašno. Pustite da se digne. Zagrijte mlijeko. Otopite maslo i malo ga prohladite. U toplo mlijeko dodajte jaje, malo to promutite. U veću zdjelu stavite brašno, šećer, sol, lim. koricu, vanil šećer, uzašli kvasac, mlijeko sa jajem i otopljeno maslo. Dobro izradite dok ne dobijete kuglu koja se odvaja od stijenki posude. Tijesto poklopite ili pokrijte čistom krpom i pustite da se diže na toplome. Neka se udvostruči obujam. Kada se udvostručilo, malo ga izradite rukama i napravite 15 loptica. Loptice stavljajte na dlan i malo ih spljoštite, svaku punite omiljenim pekmezom nutellom. Ostavite ih da se na toplome još jednom dižu. Dignute buhtle stavite u HLADNU rernu koju uključite na 160 °C neka se peku jedno 30-ak minuta , zavisno od vaše rerne ili dok lijepo ne porumene.
Prije pečenja ih je dobro namazati otopljenim maslom i posuti šećerom u prahu, onda imaju savršeno hrskavu i slatku koricu.
Dk
Deaktivirani korisnik
15.11.2016.
Odustani
doobar..
marina11112
15.11.2016.
Odustani
To Stipe...mogla bi isprobati ovo :D
mi
minaj
15.11.2016.
Odustani
dašta ću, ima pekara na svakom kantunu
v3
vana 3
15.11.2016.
Odustani
Stipe .... upravo se peku
PATRICIA
15.11.2016.
Odustani
Ovo treba isprobati.Mora da je fino i ukusno;)
U1
Uragan_1
15.11.2016.
Odustani
Daj Stipe tocan omjer namirnica, neke kucanice na dva jaja natovare 100kg.brašna.
IsusBogSinBožji
15.11.2016.
Odustani
KVASA
1/2 svježeg kvasca
1 velika žlica sečera
po potrebi brasna
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .