Obavijesti

Sport

Komentari 15

'Barakudama' se otvorio put do finala Olimpijskih igara! Kad i s kim igraju polufinale u Parizu?

'Barakudama' se otvorio put do finala Olimpijskih igara! Kad i s kim igraju polufinale u Parizu?

Srbija će za finale igrati protiv Sjedinjenih Država koje su na peterce svladale Australiju, a Hrvatska s Mađarskom koja je iznenađujuće izbacila Italiju

VIDEO

Hrvatska vaterpolska reprezentacija će u polufinalu Olimpijskih igara u Parizu igrati protiv Mađarske koja je nakon peteraca porazila Italiju. Susret između Italije i Mađarske je završio 9-9, a nakon izvođenja peteraca Mađari su slavili sa 3-1 i iznenadili mnoge prognozere prošavši u borbu za medalje. U skupini su Mađari izgubili od Španjolske 10-7 i Australije 9-8, u pripremama za Pariz i od Hrvatske, na Svjetskom prvenstvu u Dohi završili su sedmi, na Europskom prvenstvu u Zagrebu četvrti.

Podsjetimo, Hrvatska je plasman u polufinale izborila pobjedom 10-8 protiv Španjolske. U drugom polufinalu igrat će Srbija i SAD, a obje utakmice na rasporedu su u petak. Hrvatska će igrati od 19.30.

Pokretanje videa...

Doček hrvatskih olimpijaca na Trgu bana Jelačića 02:26

Mađari su na startu utakmice poveli 2-0, a dva razlike su imali i na poluvremenu (4-2). Italija je fantastično otvorila drugi dio susreta, sa četiri gola u nizu okrenula je rezultat od minus dva, do plus dva, da bi Mađarska smanjili. Na startu posljednje četvrtine Talijani su ponovo imali dva gola (8-6), no Mađari su s tri gola u nizu 2:50 prije kraja poveli sa 9-8. Italija je izjednačila, a u posljednjih 90 sekundi više nije bilo golova, pa je susret razriješen nakon izvođenja petereca. Mađarska je bila bolja sa 3-1 izborivši put u polufinale. Mađare je predvodio Kristzian Manhercz s pet golova, dok su na talijanskoj strani Francesco di Fulvio i Gonzalo Echenique zabili po tri gola.

Hrvatska je u ranije odigranom susretu porazila Španjolsku sa 10-8. Po dva gola za Hrvatsku postigli su Loren Fatović, Maro Joković i Konstantih Harkov, po jedan su dodali Rino Burić, Ante Vukičević, Marko Žuvela i Josip Vrlić, dok je Marko Bijač upisao osam obrana. Hrvatska protiv aktualnog europskog prvaka niti u jednom trenutku nije gubila, odigrala je najbolju utakmicu na turniru te ušla u borbu za odličja.

U drugom polufinalu snage će odmjeriti Srbija i SAD. Aktualni olimpijski pobjednici vaterpolisti Srbije izborili su plasman u polufinale nakon što su u četvrtfinalu pobijedili Grčku sa 12-11. Bio je to izjednačen susret u kojem niti jedna ekipa nije imala više od gola prednost, sa čak 11 izjednačenja, a presudio je gol Nikole Jakšića 1.2 sekunde prije kraja. Srbiju je do pobjede vukao Dušan Mandić, koji je postigao pet golova, a sa tri ga je pratio Viktor Rašović. Na grčkoj strani najefikasniji su bili Dimitrios Skoumpakis s tri gola, dok je Angelos Vlachopoulos dodao dva gola.

Srbija će u polufinalu igrati protiv pobjednika susreta vaterpolisti Sjedinjenih Američkih Država koji su boljim izvođenjem peteraca pobijedili Australiju sa 4-3. Susret je završio 7-7. Prilikom izvođenja peteraca na australskoj strani neprecizni su bili Miloš Maksimović i Chaz Poot, a na američkoj strani tek Alex Obert. U američkim redovima najefikasniji su bili Alex Bowen i Hanes Daube sa po dva gola, dok je Australiju predvodio Luke Pavvilard sa četiri gola.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 15

VIDEO

Pozadina drame u Dinamu: Evo koliko bi Jakiroviću trebao platiti, koliko košta Kovač...
BURAN DAN U MAKSIMIRU

Pozadina drame u Dinamu: Evo koliko bi Jakiroviću trebao platiti, koliko košta Kovač...

Plus+ Za prvu navijačku želju treba platiti odštetu, iako ne trenira nikoga. Niko Kovač Bobanov je favorit, već je vodio trojicu dinamovaca. Nakon dva najteža poraza u povijesti Lige prvaka, jedan je trener dobio otkaz, drugi nije

ANKETA Tko bi trebao preuzeti Dinamo nakon otkaza Jakiru?
VRUĆA STOLICA

ANKETA Tko bi trebao preuzeti Dinamo nakon otkaza Jakiru?

Neki bivši treneri "modrih" trenutačno su zauzeti, drugi pak slobodni, a u kombinacijama se spominje i angažman Nike Kovača. Pitali smo vas tko bi trebao voditi Dinamo u nastavku sezone
Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!
ČUDO ZAGREBA

Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!

Kada treba, da se Danci ne ponadaju, digne se Srna, provuče se Glavaš, povuče Klarica, a onda Dibirov dvaput kazni Aalborgovih 7 na 6 preko cijelog terena. Hat-trick u 65 sekundi!