Obavijesti

Sport

Komentari 23

Banda je u Rijeci: Pojačanje na Rujevicu stiglo iz Zambije! 'Došao sam osvajati trofeje'

Banda je u Rijeci: Pojačanje na Rujevicu stiglo iz Zambije! 'Došao sam osvajati trofeje'

Moji prvi dojmovi su dobri, sviđa mi klupska infrastruktura, kako je klub uređen i mislim da je sjajno što sam ovdje i sretan sam. Vidio sam projekt kojeg Rijeka ima

VIDEO

Gore od jesenskog dijela sezone jednostavno ne može. Rijeka će nastavak sezone dočekati na devetom mjestu, a kako bi izbjegli borbu za opstanak, odlučili su se dati u potpuni remont. Kao jamstvo pozitivnije priče na Rujevici, angažirali su trenera Sergeja Jakirovića te čak četvoricu igrača Dinama, Antonija Marina, Emira Dilavera, Denija Jurića i Niku Jankovića. U klubu se bave i odlascima brojnih igrača koji su razočarali, a u međuvremenu je stiglo novo pojačanje.

Zambijac Emmanuel Banda (25) novi je igrač HNK Rijeka. Banda je potpisao ugovor na 2,5 godine s mogućnošću produljenja na još godinu dana.

- Moji prvi dojmovi su dobri, sviđa mi klupska infrastruktura, kako je klub uređen i mislim da je sjajno što sam ovdje i sretan sam. Vidio sam projekt kojeg Rijeka ima, razgovarao sam sa sportskim direktorom i gledajući proteklih osam godina Rijeka je stalno nastupala u europskim natjecanjima. To znači da se radi o ekipi koja zna pobjeđivati i koja se bori za trofeje. To je nešto što ja želim, želim osvajati trofeje i zato sam odlučio doći - rekao je Banda po dolasku u Rijeku.

Emmanuela dobro poznaju i navijači Rijeke, veznjak iz Zambije igrao je za Djurgardens protiv riječkog sastava u utakmicama Konferencijske lige ove sezone. Banda dolazi iz Zambije, a u Europi je igrao za Esmoriz (Portugal), Oostende (Belgija), Beziers (Francuska) i Djurgardens (Švedska).

- Bile su to dvije teške utakmice. Prva utakmica u Rijeci je bila najteža, iako smo uspjeli pobijediti. Nisam znao puno o Rijeci dok nismo igrali, ali imao sam priliku vidjeti da se radi o dobroj ekipi - rekao je zambijski nogometaš. 

Banda igra na poziciji klasičnog veznjaka, mjesta na kojem je Rijeka bila kronično loša u prvom dijelu sezone. Vrančić, Selahi, Alvarez, Liber, nitko nije pokazao da je sposoban preuzeti ključeve veznog reda pa je klub Jakiroviću doveo novo rješenje. Na Transfermarktu vrijedi 150 tisuća eura, a za Djurgardens je odigrao 75 utakmica uz 12 golova i sedam asistencija. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 23

VIDEO

Pozadina drame u Dinamu: Evo koliko bi Jakiroviću trebao platiti, koliko košta Kovač...
BURAN DAN U MAKSIMIRU

Pozadina drame u Dinamu: Evo koliko bi Jakiroviću trebao platiti, koliko košta Kovač...

Plus+ Za prvu navijačku želju treba platiti odštetu, iako ne trenira nikoga. Niko Kovač Bobanov je favorit, već je vodio trojicu dinamovaca. Nakon dva najteža poraza u povijesti Lige prvaka, jedan je trener dobio otkaz, drugi nije

ANKETA Tko bi trebao preuzeti Dinamo nakon otkaza Jakiru?
VRUĆA STOLICA

ANKETA Tko bi trebao preuzeti Dinamo nakon otkaza Jakiru?

Neki bivši treneri "modrih" trenutačno su zauzeti, drugi pak slobodni, a u kombinacijama se spominje i angažman Nike Kovača. Pitali smo vas tko bi trebao voditi Dinamo u nastavku sezone
Doznajemo: Sergej Jakirović je bivši, Dinamo smijenio trenera
PRESUDIO MU BAYERN

Doznajemo: Sergej Jakirović je bivši, Dinamo smijenio trenera

Nakon dvodnevnog sasjedanja u Maksimiru su presudili Jakiroviću. Prvi favorit za nasljednika Niko Kovač za sebe i svoj stožer traži plaću kakvu nije zarađivao niti jedan igrač u Dinamovoj povijesti