Zanimljiv spoj banane i kave s ledom odličan je 'twist' ledene kave. Napravite ga sami kod kuće pa zasladite po želji s agavinim sirupom ili sirupom od kokosova cvijeta
Bananaccino - idealan spoj banane i kave za rashlađivanje
Bananaccino - simpatično ime za slatki frape od banane i kave, idealan napitak ako ste se zaželjeli novog hladnog ljetnog pića. Ova dva okusa se jako dobro slažu, a frape možete dodatno zasladiti sirupom od kokosova cvijeta ili agave.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Ovaj je napitak hranjiv pa ga možete popiti i za doručak, umjesto klasične kave. Recept je otvoren za eksperimentiranje, pa ga po želji napravite i bez mlijeka za jednostavniju verziju.
Za najkremastiji bananaccino će vam trebati 1 zrela zamrznuta banana, šalica kokosova ili zobenog mlijeka, 1-2 šalice espressa, smrvljeni led ili kockice leda, a po želji malo sirupa od kokosova cvijeta ili sirupa od agave.
Stavite zamrznutu bananu i kokosovo ili zobeno mlijeko u blender i miksajte dok smjesa ne postane glatka. U međuvremenu skuhajte espresso kavu i pustite da se malo ohladi.
Dodajte led i espresso u blender pa opet sve izmiksajte. Gotovu smjesu ulijte u čašu po izboru i poslužite odmah uz šlag na vrhu.