KUHAO JE PREDSJEDNICIMA Predsjednik žirija četvrtog Prvenstva Hrvatske u roštiljanju, Branko Ognjenović, daje savjete za najbolji roštilj
B. Ognjenović dijeli savjete za roštilj: Meso mora biti sočno
Glavni problem u pripremanju savršenog roštilja je igranje vatrom i začinima. Lagano zapečeno izvana i sočno iznutra dobitna je kombinacija bez obzira na komad koji pripremate, rekao nam je akademik kulinarstva Branko Ognjenović.
- U želji da jelo stigne vruće pred gosta često se predugo peče. Ovo vrijedi posebno za meso koje se tad presuši i, osim što promijeni okus, izgubi svoju strukturu i privlačan izgled - kaže.
Stručnom oku žirija neće promaknuti ni najsitniji detalj kad je riječ o higijeni radne površine, suđa i pribora, a veliku pažnju obratit će i na dekoriranje. Branko Ognjenović je chef svjetskoga glasa, koji je pripremao delicije za mnoge svjetske i domaće političare.
- Kuhao sam za Tita, Tuđmana, Mesića, Josipovića kao i za predsjednicu Kolindu - rekao je.