Obavijesti

Sport

Komentari 0

Australija - Zambija 6-5: Luda utakmica nogometašica na OI

Australija - Zambija 6-5: Luda utakmica nogometašica na OI
6

U jednoj od "najluđih" nogometnih utakmica u povijesti Olimpijskih igara, nogometašice Australije su pobijedile Zambiju 6-5. Kanada je svladala i domaćina Francusku i unatoč oduzimanju šest bodova u igri je za prolaz

VIDEO

Nogometašice Španjolske i SAD osigurale su prolaz u četvrtfinale olimpijskog turnira u Parizu nakon što su u susretima 2. kola ostvarile i druge pobjede. Španjolska je u susretu C skupine porazila Nigeriju sa 1-0, a gol odluke zabila je Alexia Puttelas u 85. minuti. U drugom susretu iz ove skupine nogometašice Japana pobijedile su Brazil sa 2-1 postigavši oba gola u sudačkoj nadoknadi.

Brazilke su povele u 56. minuti golom Jheniffer, no japanske ekipa je u sudačkoj nadoknadi okrenula rezultat. Prvo je Saki Kumagi u trećoj minuti nadoknade izjednačila iz jedanaesterca, a tri minute kasnije Momoko Tanikawa je donijela pobjedu Japanu. Španjolska vodi sa šest bodova, Japan i Brazil imaju po tri boda, dok je Nigerija na začelju bez bodova.

Dalje idu i Amerikanke koje su u susretu B skupine deklasirale Njemačku sa 4-1. Sophia Smith (11, 44), Mallory Swanson (26) i Lynn Williams (89) zabile su za pobjedničku ekipu, dok je za njemačku vrstu gol postigla Giulia Gwinn (22).

U drugom susretu u jednoj od "najluđih" nogometnih utakmica u povijesti Olimpijskih igara, nogometašice Australije su pobijedila Zambiju sa 6-5.

Football - Women's Group B - Australia vs Zambia

Zambija je na poluvremenu vodila protiv Australije sa 4-2, no "Matildas", kako glasi nadimak australskih nogometašica, su u nastavku okrenule rezultat ostvarivši pobjedu 6-5.

Počelo je "vatreno". Barbara Banda je već u prvoj minuti dovela Zambiju u vodstvo. Izjednačila je Alanna Kennedy u sedmoj minuti, no uslijedila su dva zambijska gola. Racheal Kundananji je u 21. zabila za 2-1, da bi Banda u 33 povisila na 3-1. Hayey Raso je u 35. smanjila na 2-3, a Banda svojim trećim golom u sudačkoj nadoknadi pogodila za 4-2.

Football - Women's Group B - Australia vs Zambia

Nakon ludih 45 minuta uslijedilo je jednako zanimljiv nastavak. Kada je Kundananji u 56. zabila za 5-2 činilo se kako će Zambija do prvih bodova.

No, uslijedio je nevjerojatan obrat. Michelle Heyman je u 58. pogodila za 3-5, potom je Stephanie Catley golovima u 65. i 77 (11m). izjednačila da bi Heyman u sudačkoj nadoknadi zabila za 6-5 i pobjedu Australije.

Football - Women's Group B - Australia vs Zambia

Premda je na ovoj utakmici postignuto čak 11 golova to ipak nije rekord ženskog nogometnog turnira na olimpijskim igrama. Nizozemske su u Tokiju pobijedile Zambiju sa 10-3.

Najveću pobjedu ostvarile su njemačke nogometašice protiv Kine sa 8-0 u Ateni 2004. godine, dok je Danska pobjeda sa 17-1 protiv Francuske u Londonu 1908. najveća u muškoj konkurenciji.

Na ljestvici vodi SAD sa 6 bodova, Njemačka i Australija imaju po tri boda, a Zambija je na dnu bez bodova.

Australia v Zambia - Women's Paris 2024 Olympic Games - Group B

U derbiju večeri aktualne olimpijske pobjednice Kanađanke su pobijedile Francusku sa 2-1 golom Vanesse Gilles u 12. minuti nadoknade. Francuska je povela u 42. minuti preko Marie Katoto, a izjednačila je Jessie Fleming u 58. minuti. Gol nade za Kanadu zabila je Gilles. Naime, Kanada je zbog afere s dronovima kažnjena oduzimanjem šest bodova, a premda je ostvarila dvije pobjede nalazi se na dnu ljestvice bez bodova. Vode Kolumbija i Francuska sa po tri boda, a na nuli je i Novi Zeland.

U četvrtfinale idu dvije najbolje ekipe iz svake od tri skupine, te dvije trećeplasirane ekipe.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Dinamo sazvao hitan sastanak o sudbini Jakirovića. Kandidat za trenera je i Niko Kovač!?
DRAMA U MAKSIMIRU

Dinamo sazvao hitan sastanak o sudbini Jakirovića. Kandidat za trenera je i Niko Kovač!?

Hoće li Jakirović nastaviti voditi momčad, nakon dva posrtaja (1-1 s Rijekom, 0-1 protiv Hajduka) i blamaže u Münchenu? Kuloari spominju da bi ga Niko Kovač mogao naslijediti

ANKETA Tko bi trebao voditi Dinamo? Ovi su treneri dostupni
PROMJENA ILI NE?

ANKETA Tko bi trebao voditi Dinamo? Ovi su treneri dostupni

Neki bivši treneri "modrih" trenutačno su zauzeti, drugi pak slobodni, a u kombinacijama se spominje i angažman Nike Kovača. Pitali smo vas tko bi trebao voditi Dinamo u nastavku sezone
Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!
ČUDO ZAGREBA

Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!

Kada treba, da se Danci ne ponadaju, digne se Srna, provuče se Glavaš, povuče Klarica, a onda Dibirov dvaput kazni Aalborgovih 7 na 6 preko cijelog terena. Hat-trick u 65 sekundi!