Obavijesti

Sport

Komentari 85

ANKETA Što iduće za 'vatrene'? Tko će ostati, a tko se oprostiti?

ANKETA Što iduće za 'vatrene'? Tko će ostati, a tko se oprostiti?

Hrvatska reprezentacija ispala je s Eura u posljednjim sekundama utakmice protiv Italije. Nije naša reprezentacija izgledala dobro u Njemačkoj, a na sljedećem prvenstvu mogli bi doživjeti velike promjene

VIDEO

Hrvatska nogometna reprezentacija remizirala je s Italijom i time se vjerojatno oprostila od Eura. U igri nas drže još samo teoretske šanse, a potrebna su nam četiri rezultata kako bismo s dva boda prošli dalje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

reakcije navijača na dramatičnu završnicu u Leipzigu 00:56

U 98. minuti Mattia Zaccagni (29) presudio je našim nadanjima da nakon loše igre u prva dva kola jednom utakmicom možemo ispraviti sve i proći u drugi krug. "Vatreni" u Njemačkoj nisu pokazali sjajnu igru koju smo se nadali vidjeti. Možda nas je sve zavarala prijateljska utakmica protiv Portugala kojeg smo, kao jednog od favorita Eura, pobijedili uoči samog natjecanja.

Sada kada je Euro za nas završen, logično je zapitati se koje će se promjene dogoditi. Vremena za tugovanje neće biti previše. Nogomet je neumoljiv pa će igrači imati tek nekoliko tjedana za odmor prije nego što krene nova sezona. U rujnu nas očekuje novo reprezentativno okupljanje. Riječ je o Ligi nacija, a prvu utakmicu igramo protiv Portugala 5. rujna. Tri dana kasnije slijedi utakmica s Poljskom koja je prva eliminirana reprezentacija na ovogodišnjem Euru, a u skupini smo još i sa Škotskom.

U intervjuu nakon bolnog remija protiv Italije, lider reprezentacije Luka Modrić (38) nije htio razgovarati o svom mogućem odlasku, a to nije bilo ni vrijeme ni mjesto za takve teme. Već se dugo nagađa o njegovom odlasku, no kapetan je do sada svaki put odbacio mogućnost povlačenja iz reprezentacije.

Leipzig: U posljednjem trećem kolu skupine B na EURU hrvatska nogometna reprezentacija je odigrala 1-1 protiv Italije

No, nije samo Luka taj o kojem se priča. Hrvatska je na Euru bila peta najstarija reprezentacija s prosjekom godina od 27.7. U utakmici protiv Albanije Zlatko Dalić (57) poslao je na teren igrače koji su u prosjeku imali 30 godina.

Marcelo Brozović (31) je jedan od onih na čiji je račun ovog Eura bilo upućeno puno kritika. Statistika govori kako više nije onaj "stari". Nosio je reprezentaciju svojim igrama u srcu veznog reda u Katru, a iako nije u poznim igračkim godinama, mogao bi se oprostiti od reprezentacije.

Od ključnih igrača koji su godinama bili stožerni dio reprezentacije tu su još Ivan Perišić (35) i Andrej Kramarić (33). Perišić se posebno spremao za ovaj Euro, no s 35 godina malo koga bi iznenadilo da se zahvali reprezentaciji. Dvije godine mlađi Kramarić ima još pred sobom nekoliko godina nogometa na najvišoj razini i možda će on biti taj koji će kao senator povesti momčad na Svjetsko prvenstvo 2026.

Leipzig: Susret Hrvatske i Italije u 3. kolu skupine B na Europskom prvenstvu

Izbornika ugovor s HNS-om veže do kraja srpnja 2026. godine, a na njemu je hoće li povesti Hrvatsku u borbu za Svjetsko prvenstvo. Iz njegovih izjava dalo se zaključiti kako će pratiti odluku Luke Modrića. Pa tako, ako se hrvatska desetka odluči otići, vjerojatno će isto učiniti i Dalić.

 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 85

VIDEO

Varaždin - Dinamo 0-1: 'Modri' se namučili za pobjedu, prvi gol Kolumbijca za važna tri boda
POBJEDA 'MODRIH'

Varaždin - Dinamo 0-1: 'Modri' se namučili za pobjedu, prvi gol Kolumbijca za važna tri boda

Jedini gol na utakmici pred 7313 gledatelja u Varaždinu zabio je Juan Cordoba u 35. minuti utakmice. Asistirao mu je Martin Baturina, koji se lijepo izborio za prostor, a Kolumbijac je pospremio glavom za prvijenac

VIDEO Ozlijedio se Ivan Perišić! Gadno mu je nastradao gležanj
OTPAO ZA LIGU NACIJA?

VIDEO Ozlijedio se Ivan Perišić! Gadno mu je nastradao gležanj

Krajem prvog poluvremena pretrpio je težak start. Suparnički igrač ga je nagazio, u naletu kopačkom zahvatio po gležnju. Perišić je šepao i odmah se osjetilo da je start bio koban