Obavijesti

Lifestyle

Komentari 28

ANKETA Kako vi kod kuće radite carbonaru? Talijanski chef otkrio nam je originalni recept

ANKETA Kako vi kod kuće radite carbonaru? Talijanski chef otkrio nam je originalni recept

Što se tiče pripreme, tjestenina se skuha al dente, a sa strane u zdjelici se zamiješa žumanjak, Pecorino sir i papar. Zatim se Guanciale poprži u tavi da dobije boju i postane hrskav

Na društvenim mrežama se potegla se rasprava o tome kako se pravilno radi tjestenina carbonara. Neki kažu kako u nju stavljaju vrhnje za kuhanje, drugi ju rade samo sa sirom i pancetom, a treći pak tvrde da u nju uopće ne idu jaja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

tjestenina 01:12

Zato smo upitali talijanskog chefa Pasquala Longobardija i njegovu ženu Anu iz Papavero Pizza & Food Laba da nam otkriju originalni recept za carbonaru te koje sastojke možete koristiti ako baš nemate autentične.

Ispunite anketu: Koje vi sastojke stavljate u carbonaru?

 

 

- Tradicionalno u carbonaru idu dva žumanjka po osobi, papar, Pecorino sir (30-40 grama) i Guanciale (oko 50-60 grama), ne treba pretjerivati - rekao nam je Pasqual i dodao kako od tjestenine uvijek idu špageti ili rigatoni.

Što se tiče pripreme, tjestenina se skuha al dente, a sa strane u zdjelici se zamiješa žumanjak, Pecorino sir i papar. Zatim se Guanciale poprži u tavi da dobije boju i postane hrskav. Nakon toga se podlije škrobnom vodom u kojom se kuhala tjestenina, dodaju se i špagete i promiješa se, objasnio je.

Sve se zatim makne s vatre i u špagete se dodaje smjesa od jaja, sira i papra. To se dobro promiješa u vrućoj tavi, ali bez vatre dok smjesa ne postane kremasta. I carbonara je gotova.

- Ja mislim da Hrvati oko svega malo rade dramu, nije previše bitno kakvo je meso, odnosno radi li se o panceti ili pravom Guancialeu. Mi u Hrvatskoj imamo jako finu pancetu i slavonsku slaninu - dodala je Ana i rekla kako nije za to da se u carbonaru stavlja vrhnje za kuhanje, ali Guanciale može biti zamijenjen s bilo kojom slaninom ili pancetom, dok se Pecorino sir sada već lako može nabaviti u svim trgovinama.

Ne morate samo paštetu mazati na kruh: Isprobajte recept za ukusni pivski namaz od leće
Ne morate samo paštetu mazati na kruh: Isprobajte recept za ukusni pivski namaz od leće

Također, jako je bitno i biranje formata paste. Naime, u carbonaru tradicionalno idu isključivo špageti ili rigatoni. 

- Talijani su striktni što se toga tiče i bitnija im je pasta nego meso. U carbonaru nikada ne ide svježa tjestenina već samo suha durum, to je jako bitno - rekli su Ana i Pasqual.

POGLEDAJTE KULINARSKI SERIJAL 'LEĐA O LEĐA':

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 28
'Rastala sam se od muža kad je osvojio milijune. Evo kako je toliki novac uništio naš brak'
NEOBIČNA ODLUKA

'Rastala sam se od muža kad je osvojio milijune. Evo kako je toliki novac uništio naš brak'

Svi znamo da novac ne može kupiti sreću, ali mnogima od nas mogao bi znatno olakšati život, osobito ako bi to značilo preseljenje u dom iz snova, otplatu dugova i prestanak brige oko troškova života