To je to što me zanima!

Hrvatska U-21 - Grčka 3-2: Mini 'vatreni' moraju u dodatne kvalifikacije kako bi otišli na EP

Hrvatska U-21 povela je golom Kačavende. U 25. minuti Beljo je postigao potpuno regularan gol, koji je nepravedno poništen zbog zaleđa. Deset minuta kasnije, Beljo je ponovno zabio, a Grci izjednačili s dva gola
Vidi originalni članak

U susretu posljednjeg, 10. kola skupine G kvalifikacija za EURO 2025. godine, hrvatska nogometna U-21 reprezentacija je u Koprivnici pobijedila Grčku sa 3-2 (2-2) izborivši plasman u dodatne kvalifikacije. Bila je to utakmica u kojoj je hrvatska reprezentacija povela sa 2-0, Grci su s dva gola u sudačkoj nadoknadi prvog dijela izjednačili, no odabranici Ivice Olića su u završnici susreta izborili pobjedu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Golove za hrvatsku vrstu zabili su Lukas Kačavenda (16), Dion Drena Beljo (34) i Luka Vušković (76), dok su za Grke zabili Charalampos Kostoulas (45+3) i Theofanis Bakoulas (45+4). Mladoj hrvatskoj reprezentaciji, koju vodi Ivica Olić, trebao je barem bod kako bi osigurala drugu poziciju koja osigurava dodatne kvalifikacije, a možda i direktan plasman na EURO. Međutim, već je nakon poluvremena u Koprivnici postalo jasno da neće biti ništa od direktnog plasmana jer je Poljska remizirala s Njemačkom (3-3).

ČUDO OD DJETETA Čudesni Luka Vušković zaludio Španjolce: 'On je novi Gvardiol, već može igrati za Real Madrid'

Plasman na EURO koji će se od 12. do 29. lipnja 2025. održati u Slovačkoj, izborit će pobjednici devet skupina, te tri najbolje drugoplasirane ekipe. Preostalih šest drugoplasiranih ekipa borit će se u play-offu za još tri karte. Ukupno će na eurpskoj smotri nastupiti 16 ekipa, a Slovačka je kao domaćin imala direktan plasman. Prvi su zaprijetili Grci, u sedmoj minuti opasno je pucao Mouzakitis, no Čavlina je bio siguran. Minutu kasnije nakon ubačaja iz kornera, ponovo je bilo opasno, s gol-liniji je izbacio Vušković.

Prvu pravu priliku Hrvatska je u 16. minuti pretvorila u pogodak. Grci su loše reagirali, Beljo je gurnuo loptu u prostor prema Kačavendi koji je izbio sam pred golmana i sjajno pogodio za 1-0. U 24. minuti Hrvatska je po drugi put zatresla grčku mrežu, no Beljin pogodak je poništen zbog zaleđa. Video snimka sugerira kako Beljo nije bio u zaleđu, no nije bilo VAR-a kako bi promjenio sudačku odluku. U 34. minuti sve je bilo čisto, Ivanović je pucao, no nije najbolje zahvatio loptu. Srećom, lopta je došla do Belje koji je lijepim udarcem zatresao suparničku mrežu.

OD SLAVENA DO OTOKA Rekorder iz mladih 'vatrenih' za 24sata: Englezi su me pratili još u Dinamu. Ovo je savršen korak

Nažalost, Grci su u sudačkoj nadoknadi s dva gola uspjeli izjednačiti. U trećoj minuti nadoknade Kourfalidis je ubacio nakon kornera, a Kostoulas glavom zabio za 2-1. Tek što se krenulo s centra gosti su zabili i drugi gol. Ponovo je asistent bio Kourfalidis, ovoga puta povratnom prizemnom loptom na rub kaznenog protora do Bakoulasa koji je sjajno pogodio za 2-2.

Hrvatska je bolje otvorila nastavak, ali je prvu pravu priliku zabilježila tek u 60. minuti kada je Ivanović pucao pored gola. Deset minuta kasnije opasno su zaprijetili Grci, ali je Koutsias iz izgledne pozicije pucao pored gola. Olićevi odabranici su u 75. minuti stigli do nove prednosti, Zvonarek je ubacio iz kornera, a Vušković glavom pogodio za 3-2. Do kraja susreta više se nije mijenjao rezultat i "mladi vatreni" su osigurali play-off koji je na rasporedu u studenom.

KVALIFIKACIJE ZA EURO Mladi 'vatreni' igraju ključnu utakmicu: 'Kao da je finale'

U drugom susretu Portugal je na gostovanju pobijedio Andoru sa 2-1 potvrdivši prvo mjesto i direktan plasman na EURO. Farski Otoci su bili bolji od Bjelorusije sa 1-0.

Na koncu je Portugal osvojio prvo mjesto sa 27 bodova, Hrvatska ima 22, Grčka 17, Farski Otoci 10, a zadnja dva mjesta zauzimaju Bjelorusija (6) i Andora (3).

Rezultati 10. kola:

Hrvatska - Grčka           3-2 (Kačavenda 16, Beljo 34, Vušković 76 / Kostoulas 45+3, Bakoulas 45+4)

Androra - Portugal         1-2 (Rosas 90 / Araujo 17, Silva 85)

Farski Otoci - Bjelorusija 1-0 (Mnenay 36)

Idi na 24sata

Komentari 49

  • barni bo 15.10.2024.

    Bravo momci bravo!!!!

  • noelsz 15.10.2024.

    Lome po nogama Grci, sudac je progutao zviždaljku

  • noelsz 15.10.2024.

    Auuuu ovo je čisti crveni karton

Komentiraj...
Vidi sve komentare