To je to što me zanima!

Sve je manje nepoznanica: Evo kako su prošli mogući protivnici naših klubova u borbi za Europu

Ako prođe Ziru, Osijek će vrlo vjerojatno igrati protiv ciparske Omonije za skupine Konferencijske lige. Rijeci se također otvara put do Europe, dok je armenski Noah iznenadio AEK i možda ponudio Hajduku veliku priliku
Vidi originalni članak

U najzanimljivijem ogledu 3. pretkola Europske lige Ajax je u Ateni pobijedio Panathinaikos 1-0, dok je bečki Rapid kao gost identičnim rezultatom porazio Trabzonspor. Pobjedu "Kopljanicima" donio je Steven Berghuis golom u 28. minuti. Za Grke je cijeli susret igrao Tin Jedvaj, dok je za Ajax nastupio Josip Šutalo. Jakov Medić nije ulazio u igru, dok Borna Sosa nije konkurirao za sastav nizozemskog velikana.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Bečki Rapid je identičnim rezultatom na gostovanju pobijedio Trabzonspor sa 1-0, a pogodak odluke zabio je Lukas Grgić u 67. minuti. Mislav Oršić nije nastupio za turski sastav, dok je Borna Barišić ušao u igru u 82. minuti. S druge strane za Rapid je do 68. minute igrao Dion Drena Beljo.

REMI NA RUJEVICI Rijeka - Elfsborg 1-1: Bijeli s igračem više ostali bez pobjede. Sopić: Nismo Manchester City

Što se tiče potencijalnih protivnika naših klubova u četvrtim pretkolima Europske i Konferencijske lige, Molde je kod kuće porazio Cercle Brugge sa 3-0. Za Molde su zabili Kristian Eriksen (3.), Magnus Eikrem (18.) i Martin Linnes (30.).

Ovu utakmicu s posebnom pažnjom pratili su navijači Rijeke, jer će momčad s Rujevice, ako preskoči švedski Elfsborg, u play-offu igrati protiv pobjednika norveško - belgijskog okršaja. Ako ispadne od Elfsborga, momčad Željka Sopića igrat će protiv pobjednika dvoboja Olimpije i Šerifa novog trenera Mislava Karoglana (3-0 u prvoj utakmici za Slovence). 

Hajduk će u slučaju prolaska Ružomberoka igrati protiv pobjednika dvoboja armenskog Noaha i grčkog AEK-a, a u prvoj utakmici Armenci su slavili 3-1. Osijek je odigrao 1-1 protiv Zire na Opus Areni, a ako u Azerbajdžanu izbori prolazak, igrat će protiv ciparske Omonije ili mađarskog Fehervara za skupine Konferencijske lige. Prvi dvoboj Omonia je pobijedila kući 1-0. 

Rezultati potencijalnih protivnika naših klubova:

  • Rijeka (EL): Molde - Cercle Brugge 3-0
  • Rijeka (KL): Olimpija - Šerif 3-0
  • Hajduk (KL): Noah - AEK 3-1
  • Osijek (KL): Omonia - Fehervar 1-0
     
Idi na 24sata

Komentari 8

  • zera 09.08.2024.

    Oršića trener nije prijavi za obje utakmice u Europi dečko opet gleda svoj klub iz fotelje. Ko je sad kriv jeli ooet trener?

  • David11111 09.08.2024.

    Za hajduk bi najbolje bilo da Noah igra tesku tekmu u grckoj na produžetke i penale prođe mozda i koji crveni dobije i tak obezglavljeni i umorni da dodu na poljud i perisic da ih dotuce s 3 komada u prvih pol sata to je velika sansa za njih..rijeka je vec gubila u svedskoj ima prejakog protivnika prodali su sve i ak prode nabit ce ih u playoffu..dok najvise ocekujem od osijeka ovaj trener je odlican i protiv omonije bi imali sansu ali uprava nece dat da udu u skupine nezele da previse klub je po lupom javnosti jer tako mogu mirno krast

  • popona666 09.08.2024.

    Hajduk ide dalje imaju starce potkovane ko može nešto Ajduku jedino fali Mbappe Ronaldo i Messi ali su na klupi.Umorni. A čuo ja da za trenera dolazi Jose Mourinho.I opet je u pitanju 3 mjesto u HNL.

Komentiraj...
Vidi sve komentare