To je to što me zanima!

Kuzmanović briljira u Njemačkoj

Dominik Kuzmanović ovog ljeta došao je iz Nexa u Gummersbach i već u prvoj utakmici pokazao kako njemački klub može očekivati velike stvari od hrvatske reprezentativne jedinice
Vidi originalni članak

Hrvatski rukometni golman Dominik Kuzmanović (22) na senzacionalan način predstavio se u njemačkom Gummersbachu, gdje je stigao krajem lipnja iz Nexea u transferu vrijednom oko 200.000 eura. Već pri njegovom predstavljanju, sportski direktor kluba Christoph Schindler istaknuo je kako se od Kuzmanovića očekuju velike stvari.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Dominik je jedan od najtraženijih talentiranih golmana na svijetu i broj jedan u hrvatskoj reprezentaciji, što nas čini izuzetno ponosnima. Nakon mnogih važnih produljenja ugovora i novih potpisa, njegov dolazak je još jedan važan dio naše sportske slagalice za budućnost - rekao je Schindler.

RANI OPROŠTAJ OD IGARA Sigurdssona pitali zašto stalno Hrvatska prima gol u zadnjim sekundama: 'Fali koncentracije'

Kuzmanović je opravdao ta očekivanja na najbolji mogući način. U prvom kolu njemačke Bundeslige briljirao je s 20 obrana, što je nevjerojatnih 54 posto uspješnosti. Gummersbach je s takvom podrškom na golu slavio pobjedu protiv Burgdorfa rezultatom 32-28.

Sjajnu formu prenio je i na europsku scenu, gdje je u utakmici Europske lige obranio 10 udaraca, odnosno 42 posto šuteva upućenih prema njegovom golu. Gummersbach je u nedjelju pobijedio danski Mors-Thy s 39-30, a Kuzmanović je uz sjajne obrane zabio i jedan gol. Posebno je briljirao u obranama zicera, obranivši devet šuteva s linije od šest metara.

NAJAVIO OPROŠTAJ Duvnjak: Bilo je lijepo s ovim momcima, ali imam doma troje djece. Razmislit ću što dalje...

Osim njega u Njemačkoj briljira i Ivan Martinović (26). On je za Rhein Neckar Löwen zabio 10 golova. Oba hrvatska reprezentativca zbog svojih igara završila su u momčadi kola Bundeslige.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare