To je to što me zanima!

Kakva blamaža Srbije: Australci razbili olimpijske prvake! Junak je igrač kojem je majka Hrvatica

Ne da su Australci napravili senzaciju protiv aktualnih olimpijskih prvaka, oni su ih razbili! Sjeća li se uopće itko kada je Srbija zadnji puta zabila tri gola u utakmici? Australija je u zadnjoj četvrtini vodila 7-1!
Vidi originalni članak

Bruka, blamaža, šamarčina, sramota... Načitat ćete se danas ovakvih naslova kod naših istočnih susjeda. Srbija je, naime, u vaterpolu izgubila od Australije. Rezultat? 8-3!

Australci su, rezultat zaista nije greška, napravili jednu od najvećih senzacija u povijesti olimpijskih turnira. Ma, ne da su je napravili protiv aktualnih olimpijskih prvaka, oni su ih razbili! Sjeća li se uopće itko kada je Srbija zadnji puta zabila tri gola u utakmici?

Tko god se uključio u utakmicu u zadnjoj četvrtini, a na semaforu vidio rezultat 7-1 za Australiju, vjerujte, pomislio da je greška tehničke naravi u pitanju. Međutim, nikakva greška, greške su jedino danas u izobilju radili Srbi, a inače ništa više od samo solidni australski vaterpolisti to pretvorili u jednu od najvećih pobjeda u njihovoj povijesti. 

Bili su Australci u prijašnjim godinama i jači, kvalitetniji, pa i radili ovakva iznenađenja. Sjećamo se i najviše naše utakmice u Barceloni 2013. u četvrtfinalu kada je Richie Campbell u zadnjoj sekundi promašio prazan gol i polufinale s dva metra! Njegov promašaj života. Tada su Australci, uz Campbella, u ekipi imali i najboljeg njihovog vaterpolista Arona Youngera, kasnije i centra Joea Kayesa, no kada su oni odustali, Australci su jednostavno kvalitetom počeli padati.

PORAZ 'BARAKUDA' Hrvatska - Italija 11-14: Prvi poraz za 'barakude' u Parizu, crna serija koštala vaterpoliste 'BARAKUDE' SLAVILE NA STARTU Tucak oštro kritizirao Olimpijske igre: 'Hrana je katastrofa. Treba nam meso, a ne pašteta i sir'

Otišao je i Elvis Fatović s klupe, ali, evo, Australci su opet pokazali svijetu da stižu igrači slične kvalitete. Prije svih, današnji četverostruki strijelac Luke Pavillard, ljevak čija je majka Hrvatica! I koji nije igrao u prvome kolu protiv Španjolske (5-9) jer je morao odraditi suspenziju sa zadnjeg Svjetskog prvenstva u Dohi!? Toga ima zaista samo u vaterpolu... Pa, evo, i da u zadnjoj minuti prvog poluvremena Australija vodi 6-0! Dok u zadnjoj minuti poluvremena Dušan Mandić nije upisao Srbiju na semafor. 

U prvom kolu Srbi su na jedvite jade pobijedili Japance 16-15, pritom suci Japanu nisu dosudili čisto isključenje, a za mnoge i peterac, u zadnjim sekundama. Ako su to neki protumačili samo kao odličan dan Japanaca, a jako loš Srbije... Ni blizu. Nešto je trulo u ovoj Srbiji.

No, iako joj sada opasno visi i prolazak skupine (!), nemojte je nikako otpisivati unaprijed. Hrvatska ju je pobijedila u olimpijskoj skupini u Tokiju, pa je kasnije postala olimpijski prvak. Iako, tada su u reprezentaciji Srbije igrale veličine poput Prlainovića, Filipovića, Pijetlovića... Danas takve, izuzev Mandića i Jakšića, nemaju. I to se vidi upravo od Tokija nakon kojega nisu osvojili medalju na velikom natjecanju, a nije baš da je turnira u vaterpolu nedostajalo...

Idi na 24sata

Komentari 15

  • peto 30.07.2024.

    Nismo ni mi bolje prošli.🤣😱

  • David11111 30.07.2024.

    Novinar nista se nebrini bit ce sve ok nemoj plakati i kmečat..tvoja Sr se raspala i razvaljena je i nemoj nas zamarat svojim bolima, vj ce te bolit najvise kad Hr prode skupinu

  • mali moj 30.07.2024.

    Ko i kod nas u rukometu

Komentiraj...
Vidi sve komentare