To je to što me zanima!

Ispala prva nositeljica! Otvorila se prilika Donni 's druge strane'

Prva nositeljica Olimpijskih igara Iga Šwiatek ispala je u polufinalu porazom od Kineskinje Zheng Qinwen, što otvara veliku priliku za Donnu Vekić da osvoji zlatnu medalju, ako pobijedi Annu Karolinu Schmiedlovu
Vidi originalni članak

Iga Šwiatek, prva nositeljica, ispala je s Olimpijskih igara u Parizu. Kineska tenisačica Zheng Qinwen pobijedila ju je u polufinalu s 2-0 u setovima (6-2, 7-5). To je bio njihov sedmi međusobni dvoboj, a prvi u kojem je Kineskinja pobijedila Poljakinju, i to na terenu na kojem četverostruka pobjednica Roland Garrosa nije izgubila od četvrtfinala 2021. na jedinom Grand Slam turniru sa zemljanom podlogom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Šwiatek je imala niz od 25 pobjeda u Roland Garrosu i bila je uvjerljiva favoritkinja za osvajanje zlatne olimpijske medalje. No, Zheng je odličnom polufinalnom predstavom postala prvom kineskom tenisačicom koja je ušla u finale pojedinačne konkurencije na Olimpijskim igrama, dok je Poljakinju gurnula u meč za broncu.

POGLEDAJTE SAŽETAK DANA Andy Murray završio karijeru, McIntosh (17) do treće medalje

Ovo će biti drugo veliko finale u karijeri izvrsne Kineskinje, koja se na početku godine probila do finala Australian Opena, ali je u meču za trofej poražena od Bjeloruskinje Arine Sabaljenke, braniteljice naslova osvojenog u Melbourne Parku 2023.

Zheng Qinwen će u subotnjem finalu igrati protiv pobjednice dvoboja između Donne Vekić i Slovakinje Anne Karoline Schmiedlove, koji je na rasporedu večeras kao drugi meč od 19 sati na središnjem stadionu Philippe Chatrier. U prvom meču, četvrtfinalu u konkurenciji tenisača, sastat će se Srbin Novak Đoković i Stefanos Tsitsipas. Zheng ima omjer 1-1 u međusobnim dvobojima s Donnom Vekić, dok protiv Schmiedlove nikada nije igrala.

DO 90 KG VIDEO Francuz uzeo broncu u judu nakon sporne odluke suca: Brazilac ostao šokiran i uplakan

Ispadanjem prve nositeljice s turnira, velika prilika se otvara za hrvatsku tenisačicu da se okruni odličjem na Olimpijskim igrama. Time bi dodatno uljepšala posljednjih mjesec dana u kojima igra najbolji tenis karijere. Sve je počelo sa sjajnim turnirom koji je Donna odigrala na Wimbledonu, gdje je stigla do polufinala.

Poražena iz dvoboja Vekić i Schmiedlove igrat će u petak, 2. kolovoza, za brončanu medalju protiv Ige Šwiatek.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • tiho055 01.08.2024.

    Poslije jučerašnjeg 3 satnog rata nisam siguran da ima snage danas pobijediti..

  • prase111 01.08.2024.

    koja dona..pa dona je jucer dušu ostavila..danas bu pop...šila

  • 1981 01.08.2024.

    Donna sretno..

Komentiraj...
Vidi sve komentare