To je to što me zanima!

Hrvatska - Španjolska: Evo gdje gledati uživo, gdje se skupljaju navijači i koji su mogući sastavi

Hrvatska i Španjolska odigrat će 11. međusobni susret, a 'furija' je bolja sa šest pobjeda. Sudit će Michael Oliver, Englez koji je sudio četvrtfinale SP-a u Katru 2022. između Hrvatske i Brazila
Vidi originalni članak

Hrvatska danas igra svoju prvu utakmicu na Europskom prvenstvu u Njemačkoj. "Vatreni" će od 18 sati odmjeriti snage sa Španjolskom, protivnikom koji nam je svima već dobro poznat. Hrvatska je s "furijom" odigrala deset međusobnih utakmica, od kojih je šest završilo pobjedom Španjolaca, tri pobjedom Hrvatske, a jedna remijem.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prvi međusobni ogled Hrvatske i Španjolske odigran je 1994. u Valenciji, a "vatreni" su slavili 2-0 golovima Davora Šukera i Roberta Prosinečkog. Prvu utakmicu na velikom natjecanju odigrali smo protiv zlatne španjolske generacije u grupnoj fazi Eura 2012. godine. Španjolci su tada slavili u 88. minuti golom Jesusa Navasa nakon što je Hrvatska bila podjednaki suparnik protiv tada najbolje reprezentacije svijeta koja je bila aktualni europski i svjetski prvak.

DOŠAO JE I TAJ DAN... Napoleon u svoje vrijeme nije imao podršku sto tisuća Hrvata, Dalić i 'vatreni' će je imati!

"Vatreni" su zato uzvratili udarac Španjolcima na Euru 2016. u Francuskoj, kada nas je ždrijeb ponovno spojio sa Španjolcima u skupini. Hrvatska je slavila s 2-1 golovima Nikole Kalinića i Ivana Perišića nakon što je Alvaro Morata doveo Španjolce u vodstvo u 7. minuti.

Španjolci su zatim nanijeli Hrvatskoj najteži poraz u povijesti pobjedom od 6-0 u rujnu 2018. u Ligi nacija, a Hrvatska je u drugoj utakmici pobijedila 3-2. Ove dvije reprezentacije igrale su i prošlogodišnje finale Lige nacija, kada su Španjolci slavili nakon penala i lišili Hrvatsku pobjede. A na rukama Španjolske su izabranici Zlatka Dalića ispali s prošlog Eura... "Furija" je tada u dramatičnoj utakmici osmine finala slavila 5-3 nakon produžetaka.

Gdje i kad se igra utakmica?

Utakmica između Hrvatske i Španjolske počinje u 18 sati. I dok je prva utakmica Eura između Njemačke i Škotske odigrana na Allianz Areni u Munchenu, "vatreni" će odigrati prvu utakmicu turnira na olimpijskom stadionu u Berlinu, koji je još u petak bio krcat hrvatskim navijačima.

Naravno, očekuje se kako će i u subotu doći još veliki broj navijača i kako će berlinske ulice biti prepune Hrvatima. Prijenos utakmice možete gledati na programu HRT 2, a emisija uoči utakmice počet će oko 16.50 sati, nakon završetka utakmice Mađarske i Švicarske.

Tko sudi i tko je favorit?

Pravdu na utakmici dijelit će iskusni engleski sudac Michael Oliver. Riječ je o Englezu koji je Hrvatskoj posljednji put sudio na Svjetskom prvenstvu u Katru u četvrtfinalu protiv Brazila, kada su "vatreni" prošli u polufinale nakon izvođenja jedanaesteraca. 

DUGA TRADICIJA Hrvatska ima samo jedan poraz na otvaranju Eura, a u ovom terminu nikada nismo izgubili

Prema kladionicama, Španjolska je favorit za pobjedu. Štoviše, koeficijent na pobjedu Hrvatske, koji je 4, dvostruko je veći nego na pobjedu Španjolaca (koef. 2). Čak je i remi izgledniji rezultat prema kladionicama, koje su na neriješeni ishod stavile koeficijent 3,60.

Mogući sastav

Samo je Zlatku Daliću i "vatrenima" jasno u kojem će sastavu izaći danas na travnjak, no očekuje se kako bi Hrvatska mogla danas igrati u sljedećem sastavu: Livaković - Stanišić, Šutalo, Pongračić, Gvardiol - Modrić, Brozović, Kovačić - Majer, Budimir, Kramarić.

Isto tako, sastav "furije" mogao bi biti: Simon - Carvajal, Le Normand, Fernandez, Grimaldo - Olmo, Rodri, Ruiz - Yamal, Morata, Williams

Gdje se okupljaju hrvatski navijači u Berlinu?

Prema procjenama više od 100,000 hrvatskih navijača danas će biti u Berlinu. Oni koji su osigurali ulaznice za utakmicu uputit će se prema olimpijskom stadionu, dok će drugi dio navijača pratiti utakmicu iz fan zone koja je smještena u središtu Berlina blizu Brandeburških vratiju. 

Hrvatski nogometni savez pozvao je navijače na okupljanje kod Breitscheidplatza, koji je udaljen osam kilometara od olimpijskog stadiona.

EKSKLUZIVNO Gvardiol za 24sata: Pep me odmah upozorio na jedno! A živimo da navijači budu ponosni

Hrvatski navijači iznajmili su grčki kafić Remvi u središtu Berlina i tamo će se također okupljati hrvatski navijači.

 

Idi na 24sata

Komentari 89

  • herr torro 15.06.2024.

    3:1za spanjolce🤔🤫pouzdan izvor🙉al srcano i ne vrijeđajte se!nicija mater nije kriva sto je rodila kljuse😁to je samo igra i neka bolji pobijedi,a ne kriviti sve i svakoga!a ovim mamogrebcima nek se najedu💩stidite se bagro primitivna🖕🍻

  • nedam se 15.06.2024.

    Vrijeme kada u miru mogu obaviti shopping

  • shadow x 15.06.2024.

    Naravno da će Brozović igrat u prvoj postavi umjesto Sučića koji je za njega avion, e moj Daliću

Komentiraj...
Vidi sve komentare