To je to što me zanima!

Dinamu prijete Azeri s Hrvatom na golu ili Bugari čiji je najbolji igrač nekoć bio blizu Dinama

Dinamo će Ligu prvaka loviti protiv boljeg iz dvomeča Qarabaga i Ludogoreca. U Qarabagu brani Fabijan Buntić, a član je Ludogoreca Simon Sluga. Ipak, Sluga će uskoro napustiti klub
Vidi originalni članak

Dinamo će u play-offu Lige prvaka igrati protiv pobjednika susreta između azerbajdžanskog Qarabaga i bugarskog Ludogoreca. Prva utakmica igrat će se na Maksimiru, a termini su 20. ili 21. kolovoza, dok su uzvrati tjedan dana kasnije.

POGLEDAJTE SAŽETAK: Dinamo - Istra

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

Qarabag u utorak u prvoj utakmici u Bakuu dočekuje Ludogorec. Azerbajdžanski je klub favorit. Na njihovu pobjedu koeficijent je 1,75, na remi je 3,70, a na pobjedu Bugara koeficijent je 4,75.

Prema Transfermarktu, Qarabag vrijedi 16,48 milijuna eura. Najvredniji je napadač zvučnog imena - Juninho (27). Procijenjen je na dva milijuna eura. Milijun i pol eura vrijedi krilni napadač sa Zelenortskih Otoka, Leandro Andrade (24). Za usporedbu, Dinamo vrijedi 71,4 milijuna eura.

Qarabag ima i jednog Hrvata. Na golu je Fabijan Buntić (27). Rođen je u Stuttgartu, ali igrao je za hrvatsku U-19 reprezentaciju. Došao je na posudbu iz portugalske Vizele.

Usporedba Qarabaga i Ludogoreca

NOVO POJAČANJE NA MAKSIMIRU Dinamo se pojačava: Talentirani Kolumbijac stiže na Maksimir PRIJATELJSKA UTAKMICA Dinamo lakoćom protiv Jaruna: Fantastičan eurogol Ogiware, Stojković izborio čak dva penala

Prema Transfermarktu, Ludogorec vrijedi 53,05 milijuna eura. Najvredniji je ganski krilni napadač Bernard Tekpetey (26). U Ludogorec je došao 2021. godine iz Schalkea. Za bugarskog prvaka prvaka skupio je 176 utakmica uz 41 gol i 35 asistencija.

Tekpetey je u zimu 2023. bio velika meta Dinama, ali Bugari su tražili vrtoglavih pet do šest milijuna eura, što "modri" ipak nisu željeli platiti.

Dinamo je igrao protiv Ludogoreca u trećem pretkolu Lige prvaka 2022., a baš je u tom dvomeču Ganac bio jedan od najboljih igrača. "Modri" su u prvoj utakmici u gostima pobijedili 2-1, a Tekpetey je zabio jedini gol za domaće. U uzvratu je Dinamo pobijedio 4-2, a igrači Ludogoreca dobili su čak tri crvena kartona.

ŽELI POJAČATI BROJKE Mlada nada želi pojačati brojke: Baturina je lani imao tek devet asistencija, sad ih već ima tri... NOVI ŽDRIJEB Hajduk dobio težak ždrijeb i izvukao bivši klub Marka Livaje, Osijeku najbolji mogući ishod

Kapetan, poljski veznjak Jakub Piotrowski (26), vrijedi pet milijuna eura i trener Georgi Dermendžiev (69) ne može zamisliti momčad bez njega. Međutim, možda će se morati naviknuti na život bez njega. Piotrowskog želi Udinese.

Ima Ludogorec i jednog Hrvata. Član je bugarskog kluba od siječnja 2022. godine Simon Sluga (31). Međutim, nije u prvom planu, najblaže rečeno. Izvan kadra je od kraja travnja. Ugovor ima do 2025., a novi ne želi potpisati i u potrazi je za novim klubom.

'MODRI' IZBJEGLI TURKE Dinamo protiv Bugara ili Azera za Ligu prvaka! Jakirović: To je 50-50, ništa kući nećemo riješiti

Idi na 24sata

Komentari 9

  • freeshooter 05.08.2024.

    ...ovo su sjajne vijesti za Dinamo i naš nogomet, otvorilo se, jednostvno mi sada moramo ući... sada smo na pragu tog raja, ulaska u društvo velikih top 30, korak da direktno budemo među najvećim... isto će biti i od najvećeg krucijalnog značaja za daljni razvoj i uspjehe Dinama... a ustvari sve kako je netko to unaprijed vidio u svojim vizijama, i postavio kao nužni cilj Dinama prije reforme LP, rekao bih njenog ekskluzivnog zatvaranja... i treba se svima zahvaliti, onome tko je godinama strpljivo gradio ovakav veliki Dinamo, svima koji su ostavili dio sebe za ovaj uspjeh, a najbolje nam tek slijedi... vooolim te Dinamooo... idemo dalje samo jako... ale, ale dinamo ale...

  • Minas Tirith 05.08.2024.

    jeli Grčki klubovi više vole Hajduk od Dinama? ako da onda ga neće sprašit 5:1...

  • TimbTomb 05.08.2024.

    Oj haaaajduceeee🤣

Komentiraj...
Vidi sve komentare